35-годишна жена от Търговище, предадена на съд с обвинителен акт

...
35-годишна жена от Търговище, предадена на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

3 години затвор за жена, теглила пари от чужда банкова карта

35-годишна жена от Търговище, предадена на съд с обвинителен акт от Окръжната прокуратура в града, бе приета за отговорна за непозволено изтегляне на пари с непозната банкова карта. З.А. получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години при непоколебим режим. Освен това Окръжния съд приведе в осъществяване отсрочено с изпитателен период наказване от 8 месеца отнемане от независимост по предишно наказание на подсъдимата.

В края на 2022 година З.А. била помолена от своя съседка, която била мъчно преносима и имала здравословни проблеми, да й оказва помощ против надлежно възнаграждение. 34-годишната тогава жена се съгласила и през месеците ноември и декември оказвала подпомагане нуждаещата се.

При нужда старата жена давала на обвинената своята дебитна карта, с цел да тегли избрани парични суми, както й да заплаща покупки или да прави заплащания от разплащателната й сметка, в която имало забележителна сума пари. Първоначално З.А. изпълнявала прецизно напътствията на дамата, само че бързо решила да се възползва по незаконен метод от това, че имала достъп до платежен инструмент и знаела ПИН кода за опериране със същия. За към месец тя съумяла да осъществя 24 тегления на разнообразни суми пари без знанието на своята съседка в своя изгода. Общата стойност на нанесената вреда била 8950 лв..

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР