35-годишен турски гражданин, обвиняем за опит за убийство, ще бъде

...
35-годишен турски гражданин, обвиняем за опит за убийство, ще бъде
Коментари Харесай

Турски гражданин опита да убие мъж от Варна заради жена

35-годишен турски жител, обвинен за опит за ликвидиране, ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна, оповестиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

А.М. ще дава отговор за това, че съзнателно направил опит да убие мъж от Варна.

Обвиняемият жител на Република Турция приключил висшето си обучение в България и се открил в страната. През лятото на 2021 година, до момента в който разхождал кучето си, се срещнал с жена, живееща покрай дома му, която също отглеждала куче. Покрай домашните си любимци двамата се сближили и станали интимни.

През октомври дамата декларирала на А.М., че би трябвало да прекратят връзките си, защото била сгодена за мъж, който работел в чужбина, и щяла да се омъжва. Това по никакъв начин не се харесало на обвинения. Той не спрял да търси дамата и да желае от нея пояснения макар безапелационния отвод от нейна страна за връзка. Липсата на внимание изострили отношението на А.М. към нея. Той я следял, причаквал я пред дома й, търсел непрекъснат контакт. Станал даже недодялан. Това принудило дамата да показа всичко със брачна половинка си. През юли 2022 година той се завърнал в България и самичък се уверил, че А.М. непрестанно следи брачната половинка му.

На 19 август 2022 година, мъжът извел кучето на фамилията и поел по нормалния си маршрут. Получил позвъняване от брачната половинка си, която забелязала, че обвиненият още веднъж ги дебне, и решил да се върне в дома си. В този миг А.М. взел решение, че би трябвало да убие мъжа. Засилил се към него, пресрещнал го и му нанесъл удар с нож в региона на врата. Последвал втори удар в региона на гърдите. Пострадалият опитал да се отбрани, макар изобилното кръвотечение, само че не съумял. А.М. го ранил и в региона на крайници.

Нападението било възприето от очевидец, който се притекъл на помощ на нападнатия мъж. Обвиняемият, като забелязал това, се отдръпнал и напуснал местопроизшествието. След това се укрил и съумял да заобикаля органите на реда до края на месец ноември 2022 година, когато бил арестуван и притеглен към наказателна отговорност.

Нанесените от А.М. порезни и прободни рани предизвикали разстройство на здравето на пострадалия, което наложило незабавни животоспасяващи интервенции. Лекарите съумели да спасят живота му, макар действителната заплаха от гибел, която съществувала първоначално.

Предстои делото против А.М. да бъде планувано за разглеждане в Окръжен съд - Варна. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР