35 000 българи са сред милионите потребители на социалната мрежа

...
35 000 българи са сред милионите потребители на социалната мрежа
Коментари Харесай

Данните на 35 000 българи са изтекли във Facebook

35 000 българи са измежду милионите консуматори на обществената мрежа Фейсбук, наранени от приключването на персонални данни към скандалната компания „ Кеймбридж аналитика”, заяви Би Ти Ви.

Междувременно Фейсбук стартира да уведомява засегнатите, а изпълнителният шеф Марк Зукърбърг ще бъде изслушан в американския Конгрес в американската столица Вашингтон.

Западните медии дефинират това като най-големият тест за Зукърбърг. Часове по-рано притежателят на обществената мрежа се срещна поотделно с няколко сенатори. Сред тях е и демократът от Флорида Бил Нелсън, който упорства за правна регулация на обществената мрежа.

В документално изказване Зукърбърг към този момент се извини, че компанията му не е направила задоволително, с цел да предотврати абсурда, засегнал 86 милиона консуматори по целия свят. Въпреки това мнозина закриха профилите си в символ на митинг.

В същото време от обществената мрежа пуснаха инструмент, с който се ревизира дали персонални данни в мрежата са били използвани от „ Кеймбридж аналитика”. С него излиза наяве и дали в листата с другари има такива, чиито данни са били събирани от компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР