34 са зоните в Черноморския регион, за които има потенциален

...
34 са зоните в Черноморския регион, за които има потенциален
Коментари Харесай

34 зони в черноморския регион с потенциален риск от наводнения

34 са зоните в Черноморския район, за които има евентуален риск от наводняване. Те са избрани след разбор и са записани в Актуализирания проект за ръководство на риска от наводнения, който се изготвя всяка година от специалисти на Басейновата дирекция във Варна, оповестява Българска национална телевизия.

Наводненията в Черноморския район нанасят съществени материални вреди, от време на време лишават и човешки животи. В доста случаи на стихията се противодейства мъчно, споделят специалисти.

" Бедствието в Царево ни предизвести, че няма по какъв начин да избегнем сходни рискови феномени, макар следената суша зачестява появяването на такива рискови феномени, които се показват в местни поройни наводнения и нанасят доста вреди на инфраструктурата ", съобщи шефът на Басейнова дирекция – Черноморски район Явор Димитров.

Черноморието е регион заплашен както от речни, по този начин и от морски наводнения. С измененията в климата сериозна опасност са поройните дъждове.

" Тук има 2-3 по-големи реки. Основно са реки с дребни водосбори, които имат основно проливен темперамент. Това са точно реките, които се вливат в Черно море ", сподели хидроинженерът Николай Лисев.

През последните годините регионите с евентуален риск от наводнения е намалял.

Експертите удостоверяват, че, в случай че инфраструктурата се поддържа добре и постоянно се почистват коритата няма да има наводнения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР