34-годишният футболист Гонсало Игуаин ще прекрати състезателната си кариера след

...
34-годишният футболист Гонсало Игуаин ще прекрати състезателната си кариера след
Коментари Харесай

Игуаин планира да сложи край на кариерата си след края на сезона

34-годишният футболист Гонсало Игуаин ще приключи спортната си кариера след края на сезона, заяви бащата на аржентинеца Хорхе. В момента Игуаин играе за отбора на Интер Маями в Съединени американски щати, само че по думите на неговия татко, той възнамерява скоро да завърши с професионалния футбол. Редовният сезон в американската Мейджър лийг сокър завършва пред ноември, а финалът на плейофите е при започване на декември.

„ Не мисля, че Гонсало ще се завърне в Аржентина. Той ми сподели, че ще се откаже в края на сезона “, разкри Хорхе Игуаин пред аржентинската телевизия TNT Sports. „ Бих желал той да остане във футбола и след края на спортната си кариера. Гонсало знае доста за спорта. Има всичко, с цел да продължи да реализира триумфи. Ще е срамотия да не продължи да се занимава с футбол “, сподели още Игуаин – старши.

Гонсало Игуаин прекара огромна част от спортната си кариера в Италия, където игра за Наполи, Ювентус и Милан. Нападателят означи 125 гола в 224 мача в италианската Серия " А " – 91 с Наполи, 66 с Ювентус и 8 с Милан. През сезон 2015/2016 Игуаин сложи връх в шампионата с 36 гола в 35 дуела за Наполи. Постижението бе изравнено от Чиро Имобиле през сезон 2019/2020.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР