335 млн. евро ще похарчат жителите на австрийската столица за

...
335 млн. евро ще похарчат жителите на австрийската столица за
Коментари Харесай

Какво си подаряват на Коледа във Виена

335 млн. евро ще похарчат жителите на австрийската столица за Коледа.

Проучване, направено по поръчка на Стопанската камара на Виена, демонстрира, че виенчани обичат да купуват дарове. 90% от тях, т.е. 1,5 млн. души, са възнамерявали да купят от осем до девет подаръка което значи, че под коледните дръвчета ще има над 12 млн. красиво опаковани подаръка.

На първо място измежду желаните дарове още веднъж са книгите. 48% от интервюираните ще сложат книги под коледното дърво. Ваучерите не престават да са на второ място в класацията за 38% от интервюираните.

Дрехите като подарък и тази година резервират 3-то място преди играчките. Сред желаните коледни дарове са козметика, бижута и билети за концерт или опера и спектакъл. Оказва се, че парите в брой не излизат от мода като коледен подарък и 20% ще подарят точно пари.

Виенчани не престават да се въодушевяват за избор на подарък по комерсиалните улици и считат да ги купят в центъра на града или в кварталите, в които живеят и работят, само че информацията в Интернет играе все по-важна роля. Две трети от интервюираните са декларирали, че вършат избора си в интернет, 38% от участвалите в изследването ще купят подаръците онлайн.

Онлайн извършването на покупки е желано измежду хората на възраст сред 15 и 29 години. Стопанската камара на Виена организира осведомителна акция под мотото " Който обича Виена, пазари във Виена! ". Целта на акцията е да се поддържат локалните производители и търговци, т.е. тези, които заплащат налози във Виена.

Планираните разноски за коледни дарове са на миналогодишното високо равнище – упованията са, че виенчани ще отделят приблизително по 350 евро от бюджета си са коледни дарове. За 50% от интервюираните, а това е повече в сравнение с през предходната година, пазаруването на коледни дарове има огромно значение. Виенските търговци поглеждат към коледната търговия тази година с обмислен оптимизъм. 28% чакат покачващи се обороти по Коледа спрямо 2018 година, 60% разчитат да доближат високото равнище от предходната година, а 20% чакат леко понижение на продажбите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР