33-годишната българка Стефани Станчева стана носител на престижна френска награда. Тя е

...
33-годишната българка Стефани Станчева стана носител на престижна френска награда. Тя е
Коментари Харесай

33-годишна българка е носител на френската награда за най-добър млад икономист за 2019 г.

33-годишната българка Стефани Станчева стана носител на влиятелна френска премия. Тя е избрана за най-хубав млад икономист за 2019 г. 
 Бил Гейтс чака да вкарат налог върху роботите  Финансистът Емил Хърсев: Оживлението в бизнеса продължава, само че следим разстройства  Франция одобри противоречивата промяна за данъчно облагане на най-богатите  Българска социалистическа партия предлага да се върне прогресивното данъчно облагане
Стефани Станчева е учител по стопанска система в Университета Харвард в Съединени американски щати. Тя е и теоретичен помощник в Националното бюро за стопански проучвания, изследовател в Центъра за проучване на икономическата политика и член на Съвета за стопански разбори във Франция. Дипломира се в Кеймбридж, Екол политекник (Парижката политехника), Националното учебно заведение по статистика и икономическа администрация, Парижката икономическа школа и има докторска степен от Масачузетския софтуерен институт (MIT). 

Нейната работа е фокусирана върху дълготрайните последствия от данъчната политика във връзка с нововъведенията, предприемачеството, обществената и професионалната подвижност.

Стефани Станчева се пробва да намери „ оптималното данъчно облагане “ - данъчно облагане, което усилва оптимално изгодите за обществото: обществените вложения в инфраструктурата и публичните услуги, справедливото преразпределение на приходите - и минимизира разноските за стопанските субекти и затова отрицателното въздействие върху държанието на физическите лица и фирмите, като укриване на налози и отвращение за внедряване на нововъведенията.

 Снимка: Le Monde

Още от основаването си Наградата за най-хубав млад икономист, присъждана от Льо Монд и Кръга на икономистите, има за цел да отличи освен сполучливата научна продукция на френските икономисти до 41 години, само че и приноса им в обществения спор за икономическата политика и взимането на решения в частния бранш.

Тази година за присъждането на Наградата за най-хубав млад икономист журито е получило 49 кандидатури, повече от 2018 година (48) и 2016 година (45). От претендентите 10 са от чужбина, а 39 са преподаватели или учени от Франция.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР