33-годишна жена е шофирала колата, която препречи автомобила на курсантите

...
33-годишна жена е шофирала колата, която препречи автомобила на курсантите
Коментари Харесай

Жена возила нападателя на курсантите, той бил с 5 присъди

33-годишна жена е карала колата, която препречи автомобила на курсантите от НВУ " Васил Левски ", атакуван с секира от Йордан Пенев, от ромски генезис. 

Това оповестиха от прокуратурата. 

На 13 януари към 19.00 часа лек автомобил, марка „ Ауди “ се движил сред Сливен и Гурково. Той бил ръководен от П.А., на 20 година, курсант в НВУ “Васил Левски “ - гр. Велико Търново, като в автомобила пътували още четирима негови сътрудници, на възраст 19-20 година По същия път се движил и лек автомобил, марка „ Опел Корса “, ръководен от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г. 

При придвижването си водачите на колите са подхванали няколко маневри - изпреварвания, като на 7 км преди Гурково, М.Т., която карала “Опел Корса “, спряла напречно на осовата линия, а лидерът на “Ауди “ спрял след автомобила, ръководен от нея.

Й.П., на 32 година, слязъл от лекия автомобил и нанесъл удари с секира по предното панорамно стъкло и челен похлупак на “Ауди “, след което се качил в автомобила „ Опел Корса “ и се отдалечил от мястото. Пътуващите в другия автомобил достигнали до най-близката бензиностанция, откъдето в 19.06 часа алармирали на тел.112 и надлежно известието било получено в Районно ръководство на МВР-Казанлък. 

Извършителят на действието Й.П. и спътничката му са открити в Прохода на Републиката и отведени в полицейския сектор в Гурково. Й.П. е бил арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

На 13 януари е формирано бързо произвеждане против Й.П. със период на следствие от 7 дни.

Днес следва да бъде повдигнато обвиняване против Й.П. за това, че на 13.01.2019 година, на път І-6 км.354, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е осъществено при ръководство на МПС и се отличава с изключителна смелост /нанесъл удари с секира по предното панорамно стъкло и предния капак/ на лек автомобил, ръководен от П.А. След покачване на обвиняването ще бъде преценена законосъобразната мярка за неотклонение, която да бъде взета по отношение на Й.П. От събраните доказателства досега е видно, че Й.П. е осъждан по пет присъди за осъществени обири. Изтърпявал е и наказване „ Лишаване от независимост “, като е лице от дейния престъпен контингент. Активната работа по бързото произвеждане продължава под управлението на Районна прокуратура-Казанлък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР