33-годишна бременна жена е починала в болницата в Кърджали. Тя

...
33-годишна бременна жена е починала в болницата в Кърджали. Тя
Коментари Харесай

33-годишна жена издъхва след спешно секцио в Кърджали

33-годишна бременна жена е умряла в болничното заведение в Кърджали. Тя е била превозена на 28 март рано сутринта в акушеро –гинекологичното поделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “ от екип на Спешна помощ в извънредно тежко общо положение - със затруднено дишане, ускорена сърдечна активност и висока температура.

Жената от село Чуково, община Момчилград, е била в деветия месец. При идването на колата за спешна помощ е била контактна.

Събран е незабавен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации посредством секцио. Установява се обаче че бебето е умряло.

Непосредствено след секциото дамата е преведена в отделението по анестези огия и интензивно лекуване, където не престават всички нужни реанимационни мероприятия. Въпреки извършеното интензивно лекуване и непрекъснато мониториране, пациентката извъхва в 9:40 часа, оповестяват от лечебното заведение.

Извършва се вътрешна инспекция. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия. Ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “АД е уведомило РЗИ- Кърджали, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “.

Ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “АД изрича съболезнования на фамилията и околните за тежката загуба.

В прокуратурата в Кърджали няма постъпили данни за осъществено закононарушение на територията на болничното заведение в Кърджали, във връзка със гибелта на родилката. При постъпване на такива данни, прокуратурата ще предприеме нужните дейности, според своите компетентности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР