33-годишен мъж, предаден на съд от Окръжна прокуратура-Търговище за убийство

...
33-годишен мъж, предаден на съд от Окръжна прокуратура-Търговище за убийство
Коментари Харесай

За 20 години влиза в затвора мъж, убил майката на гаджето си

33-годишен мъж, предаден на съд от Окръжна прокуратура-Търговище за ликвидиране на жена в село Драгановец, осъществено с особена свирепост , е наказан на 20 години затвор при първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказването. Убийството е осъществено на 23 април 2021 година в търговищкото село, оповестиха от държавното обвиняване.

Съдът признава и гражданските искове на трима близки родственици на жертвата и осъжда обвинения да заплати по 100 000 лв. компенсации за породените им неимуществени вреди. 33-годишният мъж би трябвало да се бръкне и за разноските по делото и за държавните такси върху почетените цивилен искове.

Прокуратурата споделя и детайлности по случая. Убиецът и жертвата се познавали добре. Той имал връзка с една от дъщерите й през последните няколко години и живял с нея в Белгия. Жената не одобрявала връзките им и намерено показвала своето отношение към младия мъж, като даже не го допускала в дома си.

През април 2021 година той се прибрал в България дружно със собствен прочут, само че без приятелката си. Прекарал известно време в дома си в село Пет могили и решил, че преди да замине би трябвало да беседва с майката на гаджето си.
 Осъдиха на пожизнен затвор килъра на варненския диджей
Осъдиха на пожизнен затвор килъра на варненския диджей

Присъдата не е дефинитивна, подбудителят е на независимост

През нощта на 22 против 23 април 2021 г, след среднощ той отишъл до село Драгановец. Без предизвестие и без да бъде поканен, мъжът в къщата на 64-годишната жена, отключил самичък вратата и влезнал. Предвид неприятните връзки сред двамата и изненадващото му посещаване, най-вероятно сред е тях зародил вербален спор. В един миг, употребявайки корав предмет, и с доста огромна мощ и размах, нападателят нанесъл няколко удара по главата на дамата . В резултат на това тя получила тежка черепно-мозъчна контузия и умряла, като гибелта й настъпила доста бързо и била неизбежна. След ударите, подсъдимият взел мобилните телефони на жертвата и си тръгнал. Прибрал се в дома си в село Пет могили, а два дни по-късно напуснал и страната.

След многократни и несполучливи опити да се свърже с майка си, една от дъщерите й, също живееща в Белгия, подала сигнал до кмета на село Драгановец с молба да посети парцела на дамата. На 27 април 2021 година точно той намерил тялото й в спалнята в къщата.

Присъдата на Окръжния съд в Търговище може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР