3260 са доброволците в България, които са обучени, подготвени и

...
3260 са доброволците в България, които са обучени, подготвени и
Коментари Харесай

3260 са доброволците в България

3260 са доброволците в България , които са подготвени, готови и екипирани на първо място за деяние при пожари, отбрана на популацията и превъзмогване на следствията от бедствия и повреди. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет основен комисар Николай Николов . Тези доброволци са разпръснати в 233 общини и са ръководени персонално от кметовете .

Към момента те се занимават главно с действия, свързани с приемане и предаване на сигнали от възрастни и трудноподвижни хора, доставка на храни и медикаменти още веднъж за тях. Доброволците оказват поддръжка и на контролнопропускателните пунктове на входно-изходните артерии. Вижданията са доброволци да оказват помощ и на паркинга за тирове в Хасковско и по гранично-контролните пунктове .

Най-голяма нужда от доброволци има първо в поддръжка на лечебните заведения , посочи комисар Николов, като посочи, че не става въпрос за профилирана здравна поддръжка, за което си има обособен проект, за който дават отговор здравния министър и Оперативния щаб.

Нужда от доброволци имат обществените служби и локалните Здравни инспекции, които са извънредно натоварени и се занимават и в това число с надзор на КПП-та и на карантинираните.

Утре ще се разиска и проект за реакция и взаимоотношение с общините , както и ще се сътвори ред за поддръжка на тези доброволци. " Истинско изкуство е да създадеш най-хубавата среда за доброволците. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР