31 Март Xiaomi Corporation обяви официално, че стартира своя бизнес

...
31 Март Xiaomi Corporation обяви официално, че стартира своя бизнес
Коментари Харесай

Xiaomi навлиза в сектора на електрическите автомобили

31 Март
Xiaomi Corporation разгласи публично, че започва своя бизнес за интелигентни електрически транспортни средства. Компанията извести за стъпката Хонконгските тържища (Hong Kong Exchanges - HKEX). Бизнесът ще се ръководи от напълно притежавано дъщерно сдружение на Xiaomi с първична инвестиция от 10 милиарда китайски юана (RMB). През идващите 10 години Xiaomi се ангажира да влага общо 10 милиарда щатски $.

Лей Джун, създател, ръководител и основен изпълнителен шеф на Xiaomi, разгласи новината по време на събитие, на което бяха показани нови потребителски артикули на марката. Той ще управлява и новото звено.

" Решението бе взето след редица разисквания сред всички наши сътрудници и това ще бъде последният огромен предприемачески план в живота ми, показа Джун по време на презентацията. Готов съм да заложа цялата си персонална известност и да се боря за бъдещето на нашето мъдро електрическо транспортно средство! Решен съм да повеждам екипа си да се бори за триумфа на електрическото транспортно средство Xiaomi. " Той също по този начин разкри, че е бил очевидец на цялостния изчерпателен развой на взимане на решение на специфичния екип на Xiaomi, който е присъединил прецизни и всеобхватни проучвания на промишлеността на електрически коли. През последните 75 дни са извършени 85 срещи с над 200 специалисти от промишлеността, четири вътрешни дебата и две съвещания на борда.

Във вътрешно писмо до чиновниците Лей Джун декларира, че Xiaomi има специфични и неповторими преимущества в производството на коли:
Умните електрически транспортни средства радикално трансформират бизнес модела на обичайна автомобилна промишленост, а Xiaomi има най-дълбоко схващане за хардуерния бизнес модел на интернет услуги; Xiaomi има най-богатия опит в интеграцията на програмен продукт и хардуер и най-задълбоченото индустриално ноу-хау в интернет индустрията; Xiaomi има умна екосистема, която е най-голямата във връзка с мащаба, най-диверсифицирана във връзка с продуктовата категория и най-активна във връзка с потребителските връзки; Xiaomi разполага с голям брой съществени технологии, които могат да бъдат приложени към бизнеса с интелигентни електрически транспортни средства; Xiaomi е необятно разпознаваема марка, която има мощна потребителска база, като среща доверие и поддръжка от своите Mi почитатели по целия свят; Xiaomi разполага със постоянни парични запаси, които разрешават на компанията да влага решително.
Умните електрически транспортни средства съставляват една от най-големите бизнес благоприятни условия през идващото десетилетие и са незаместим съставен елемент в интелигентния метод на живот, акцентира още Джун. Влизането в този бизнес е естествено продължение на разширението на нашата умна AIoT екосистема. Така изпълняваме нашата задача да позволим на всички по света да се радват на по-добър живот посредством новаторски технологии. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР