3000 лева трябва да плати за посегателство върху полицай 35-годишен

...
3000 лева трябва да плати за посегателство върху полицай 35-годишен
Коментари Харесай

3000 лв. плаща на полицай пиян и дрогиран девинчанин 

3000 лв. би трябвало да заплати за посягане върху служител на реда 35-годишен девинчанин.
Миналата година на 20-ти септември служители на реда спрели пътнически рейс поради поправки по пътя Девин – Кричим.
Докато рейсът е спрял Божидар Ч. от Девин слиза от него и стартира да се заяжда с един от служащите на пътя, очевидно пийнал.
Полицаите го предизвестили, само че той, вместо да се качи, се заял с полицейския наряд.
Обиждал служителя на реда и чиновник от Горското в Михалково, като ги наричал “боклуци “. Хвърлил кутия от цигари в гората и при направена забележка от горския, му споделил „ Селянин, вземи си боклука и си го носи във вашето село “. В опит на служителя на реда да го усмири, той се нахвърлил върху него, скъсал десния пагон и десния джоб на светлоотразителната му жилетка.
Това негово действие съгласно съда „ се отличава с извънреден цинизъм и смелост “.
Направена му била проба за алкохол, която посочила 1,63 промила. Тестът му за опиати посочил използвани амфетамин и кокаин.
Присъдата на Божидар от Девинския областен съд е той да заплати на служителя на реда 3000 лв. (без лихвите) като обезщетение за претърпени неимуществени вреди от непозволено увреждане, разходи в размер на 450 лв. и държавна такса от 120 лв..
Макар, че присъдата е избрана след съглашение сред страните, той я апелира пред Окръжния съд в Смолян, където е изискал компенсацията да е в порядъка 200-500 лв..
С дефинитивно решение обаче присъдата на Районния съд е доказана. Божидар би трябвало да заплати и още 350 лв. за адвокатско заплащане на служителя на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР