30% увеличение на цената на водата в Перник от догодина,

...
30% увеличение на цената на водата в Перник от догодина,
Коментари Харесай

Областинят управител на Перник: Ще направя всичко възможно да не поскъпва водата с 30%

30% нарастване на цената на водата в Перник от следващата година, изиска локалното ВиК сдружение. Днес в КЕВР ще се организира публично разискване по тематиката.

Ако повишаването бъде утвърдено, цената на водата ще скочи от 2,43 лева за кубик на 3,20 лева

Областният шеф на Перник Людмил Веселинов е изрично срещу нарастването, тъй като съгласно него първо би трябвало да се усъвършенства услугата на перничани, а след това да се мисли за по-висока цена. В " Денят стартира " той съобщи, че ще направи всичко, което му разрешава закона, с цел да се опълчи на повишаването.

" Категорично съм срещу нарастването, тъй като хората още помнят водната рецесия в града. Нека не прекаляваме с доверието на хората. Нищо не се промени в позитивна посока от оня случай след казуса с водната рецесия. За мен ВиК-дружеството не направи нищо, с цел да се усъвършенства стандартът, с цел да може хората да употребяват по-добра услуга. Нямам срещу да се вдигне цената, само че в случай че е усъвършенствана услугата, а в тази ситуация не е. ВиК-Перник е натрупало отговорности към ЧЕЗ и има опасност за прекъсване на тока. Ако го спрат, какво следва за жителите - остават без вода. Освен това десетки села в региона бедстваха без вода през лятото. Не може хората да нямат вода и да им се предлага по-висока цена. Това е неприемливо и което зависи от мен, като регионален шеф, ще направя по този начин, че в границите на закона да не нарастне ", сподели Людмил Веселинов, регионален шеф на Перник.

От ВиК сдружението потвърдиха за задълженията за електрическа енергия като ги обясниха със забавено погашение на обезщетенията за ток за бизнеса през есента. Според управлението на сдружението цената на водата няма по какъв начин да остане без смяна в случай, че всички разноски по водоснабдяването порастват.

" Няма по какъв начин да бъде непокътната цената на водата при изискване, че главните разноски на ВиК Перник са с към 50% нагоре. Освен това, имаме сделка със синдикатите, че всяка година би трябвало да бъдат увеличавани заплатите с 15% ", сподели Борислав Иванов, шеф на ВиК-Перник.

Подробности вижте във включването на Софи Цветкова.

.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР