30 служители на "Техноимпекс" се оплакали, че нямат осигуровки за

...
30 служители на "Техноимпекс" се оплакали, че нямат осигуровки за
Коментари Харесай

Служители на Нинова без осигуровки, докато била шеф на Техноимпекс

30 чиновници на "Техноимпекс " се оплакали, че нямат осигуровки за интервал от цели 5 години, до момента в който притежател на компанията е бил актуалният водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. За това се жалвали някогашните подчинени на Нинова пред пазарджишкия народен представител Димитър Гечев от ГЕРБ в приемния му ден през днешния ден.

Гечев се срещнал с Георги Атанасов Чернев, който при пенсионирането си схваща, че не са му плащани вноски за пенсия в интервал от пет години, до момента в който е работил в Либия като чиновник на „ Техноимпекс “.

В сходно състояние били още 29 негови сътрудници от цялата страна, за които либийската страна е превеждала пари на „ Техноимпекс “, а външнотърговското сдружение на собствен ред е пропуснало да ги внесе в държавния пенсионен фонд.



Ощетеният Георги Чернев води безрезултатно каузи от 2011 до 2013 година, като след това се оказало, че документите за неговата и на сътрудниците му работа са унищожени при продажбата на „ Техноимпекс “ на „ Неохим "- София.

Георги Чернев изиска от Димитър Гечев обществена правдивост. Той изрази възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време по думите му е осъществена несправедливостта към него и сътрудниците му.

Димитър Гечев ще насочи запитване до министъра на труда и обществената политика Бисер Петков за неплатени осигуровки от „ Техноимпекс “ на група от 30 техни чиновници за интервала 10.12.1991 година до края на 1996 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР