30 платна на големия български художник Никола Манев от днес

...
30 платна на големия български художник Никола Манев от днес
Коментари Харесай

Художникът Никола Манев дари свои картини на Икономическия университет във Варна

30 платна на огромния български художник Никола Манев от през днешния ден ще бъдат изложени в Икономическия университет във Варна. Картините са дарени от създателя, който има особено отношение към младежите и счита, че любовта към изкуството би трябвало да бъде поощрявана.

Варна

Художникът Никола Манев е измежду най-големите имена на актуалното българско и европейско изкуство. 60 години той живее и работи в Париж, а негови произведения са в сбирките на международни музеи и галерии. През последните години доста от напъните му са ориентирани към разпространение на изкуството в България. След доста изложения във Варна, избира да подари 30 свои картини на Икономическия университет в града.
Проф. доктор Пламен Илиев – ректор на Икономически университет – Варна: “Усети нещо доста мощно като влияние върху него и изобщо не беше неуверен, когато взе решение и ми сподели “Професоре, аз желая да направя подаяние от 30 картини. ”
Експозицията заема реновираната част от университета, носеща името “Студентска улица ”. Тя е проектирана по този начин, че да събира всички значими за студентите места в едно пространство, като в същото време възпитава обич към изкуството.
Проф. доктор Пламен Илиев – ректор на Икономически университет – Варна: “Всичко това го вършим, с цел да формираме интерес към нематериалното да подкрепим професионално нашите студенти, тъй че когато излязат и се осъществят и вършат кариера, те да бъдат едни необятно скроени персони. “
Професор Илиев има вяра, че това ще докара до позитивна смяна в бизнес средите в бъдеще. Ще ги предизвика да бъдат обществено виновни, както и да отделят средства в бюджета си за поддръжка на културни планове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР