30 нови автобуси се вливат в градския транспорт на София.

...
30 нови автобуси се вливат в градския транспорт на София.
Коментари Харесай

30 нови автобуси се вливат в градския транспорт на София

30 нови рейсове се вливат в градския превоз на София . Автобусите ще се движат по най-дългата линия в София - №111. Старите рейсове по тази линия ще бъдат напълно възобновени. Това е част от цялостната стратегия за рационализация на градския превоз, изясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новите бусове са Евро 6, с климатизация, видеонаблюдение, безвъзмезден интернет и опция за зареждане на телефони. Най-вече рейсовете основават улеснения за водачите, съгласно нея. Следващата година се чакат още 102 нови рейсове, които ще бъдат пуснати доникъде на годината .

Част от последните 60 рейсове към този момент са на територията на София и се приготвят за употреба .

90% от рейсовете на всяка линия на градския превоз ще бъдат напълно възобновени, разгласи Фандъкова, като това по думите й е значима мярка в битката за по-чист въздух в столицата.

Фандъкова акцентира, че обновяването е за екологичен градски превоз на природен газ . " След стартирането на електробусите, продължаваме с стартирането на рейсове на природен газ ", акцентира тя.

Близо 23 млн. лв. са средствата, които столичният автотранспорт обезпечава по програмата . В момента Столична община разисква транспортната рамка за изискванията на работа на водачите . " Много е значимо да можем да задържим водачите, тъй като работата е доста тежка в София ", посочи Фандъкова. Планирано е нарастване на заплащането на водачите на рейсове.

 Авария при градежа на метрото в София
Авария при градежа на метрото в София

Бетонова пяна потегли под асфалта на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви "

Фандъкова разяснява и случая, при който на 27 декември вечерта бетонова пяна от градежа на метрото мазета под асфалта на уличното платно. Още през нощта е почистена улицата и е възобновено придвижването по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ".

По думите на Фандъкова не става дума за повреда . Пяната, която се пуска под налягане пред тунелопробивната машина, е намерила остарял път и е избила на повърхността, уточни столичният кмет. Аварийно звено и пожарна са били изпратени на мястото, добави Фандъкова.

 Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния път
Няма да се изискват винетки за северната част на околовръстния път

За тангентата диалозите предстоят през януари

След извършения диалог с Агенция " Пътна инфраструктура " зам.-кметът Дончо Барбалов изясни, че е реализирано съглашението за всички обитаеми места на територията на общината хората да могат да се придвижват, без да имат потребност от винетки . По този метод всички обитаеми места в покрайнините на общината ще имат достъп до града. Търси се законово решение и за Северната дъга да има свободно прекосяване на коли.

Планира се тол система за Северната дъга единствено за товарните коли от средата на идната година, като не се плануват промени за леките коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР