30 младежи от 3 континента днес получиха в София сертификатите

...
30 младежи от 3 континента днес получиха в София сертификатите
Коментари Харесай

Космически предизвикателства в София: 30 младежи от 3 континента завършиха специално обучение

30 младежи от 3 континента през днешния ден получиха в София документите си за завършването на стратегия за образование в областта на космоса. Специално, с цел да вземат участие като лектори в програмата, в България през последния месец пристигнаха същински звезди от сферата на галактическата промишленост. В разнообразни области - от научните проучвания, технологиите, стопанската система, частните начинания.

4 седмици, 4 тима, ментори и планове, които участниците би трябвало да изпълнят. Наричат се галактически кадети. Прилича на риалити формат, само че е надалеч по-вълнуващо. Решенията се измислят в залата, само че се тестват в космоса.

" Кадетите от моя екип сътвориха логаритъм за изкуствен интелект и откакто го верифицирамхме, че работи на Земята, трябваше да преминем през няколко стъпки, с цел да сме сигурни, че този код ще бъде сполучливо качен и упснат и на нашите спътници. Тествахме това първо на земята, а по-късно и го качихме в космоса ", сподели Виолета Петрова, наставник на тим в " Космически провокации ".



" Бях в екип, който разработваше част от спътник - системата, виновна за навигацията и контрола. Внедрено в нашата задача беше да създадем един куб, който се балансира единствено на едното си ръбче. Бяхме шестима души в екипа от три разнообразни страни и част от нас се занимаваха с техническата част, друга част с дизайна, също с бизнес проект и презентация ", изясни Лидия Станулова, галактически кадет от България.

Програмата " Космически провокации ", основана от сателитната компания Ендуросат, за 14 години става известна в целия свят. За нея към този момент аплайват стотици младежи от далечни страни. И идват в София от Корея, Тайван, Германия, Южна Африка, с цел да учат за космоса.

" Имаше възхитителни лекции по отношение на галактическата стопанска система. Това е област, която не можеш да научиш в класната стая, а ти би трябвало експерт, който да пристигна и да ти каже - ето, това научих аз от моя 30-годишен опит. Способността да бъдат привлечени тези хора тук е нещо, което не може да се види постоянно по света ", разяснява Дърк Слабър, кадет от Република Южна Африка.

Освен практическите извършения, по време на които се извършват плановете, програмата включва и лекции от същински звезди в галактическата сфера - тази година те са 37 и даже са повече от кадетите. От ръководители в галактически организации до компании за галактически туризъм, топ учени и технолози. Темите са от галактически проучвания, астрофизика, орбитална механика, хардуерен дизайн до изкуствен интелект и галактическо предприемачество.



" Вярваме, че България би трябвало да има стойностен космос. Вярваме, че България би трябвало да има публично амбициозни стратегии, свързани с галактическата инудстрия и имаме вяра, че идващото потомство инженери, технолози и физици са измежду нас и единствено би трябвало да им бъде даден късмет ", съобщи Райчо Райчев, създател и основен изпълнителен шеф на " Ендуросат ".

През програмата са минали 2000 кадети, които намират сполучлива реализация освен в България.

" Вярвам, че имаме всички вероятни съставки на сполучлив галактически бизнес и в случай че успеем дружно с общи старания да повярваме,че в България е допустимо да се сътвори конкурентна галактическа промишленост, нищо не ни стопира, с изключение на нашия метод на мислене ", сподели още Райчо Райчев.

Кадетите от програмата са подготвени за идващите галактически провокации. И бъдещето е пред тях, а за фантазиите им стигат чак до звездите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР