30 лева глоба за поставена скоба заради неправилно паркиране падна

...
30 лева глоба за поставена скоба заради неправилно паркиране падна
Коментари Харесай

Глоба за скоба падна в съда, Паркиране и репатриране плаща разноските по делото

30 лв. санкция за сложена скоба поради погрешно паркиране падна в съда в Пловдив. Магистратите се произнесоха, че насилствената административна мярка е наложена от незапознат орган, което я прави оскъдна, оповестява в. " Монитор ".

Така от Общинското дружество " Паркиране и репатриране " в Пловдив, вместо да приберат 30 лв. от скобата, би трябвало да платят 410 лв. направени по делото разходи.

Колата на жалбоподателката е била блокирана със скоба на 1 март т.г. на улица в центъра на Пловдив, която улица попада в обсега на " Синя зона ". Пет дни по-късно дамата внесла в съда тъжба, с която желае насилствената административна мярка да бъде оповестена за оскъдна, защото е наложена от незапознат орган и тъй като шофьорката не е направила твърдяното нарушаване.

Според съда общинското дружество не е изпълнило задължението си да издаде експлицитен акт за установяване на длъжностните лица, които да ползват мярката.

" Възприето е от правосъдната процедура, че компетентността на административен орган не следва да бъде тълкувана разширително. Визираната нагоре наредба урежда точно материална подготвеност, заради което е възможно единствено прецизно пояснение, при отчитане на най - значителната специфичност на материалното оправомощаване - учредява се категорично и по силата на правна норма.

По делото не са ангажирани доказателства за такова оправомощаване, затова не се потвърждава компетентността на органа наложил насилствената административна мярка ", се споделя в правосъдното решение.

Наред с това и водачът на репатриращия автомобил, и скобарят, са показали в съда длъжности, че и двамата са скобари, което също е нарушаване на наредбите. Така не можело да стане ясно кой тъкмо от двамата е закопчал със скоба колата на пловдивчанката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР