30-годишна жена от еврейски произход е намушкана два пъти с

...
30-годишна жена от еврейски произход е намушкана два пъти с
Коментари Харесай

Жена от еврейски произход е намушкана в дома си в Лион, а на вратата й е изрисувана свастика

30-годишна жена от еврейски генезис е намушкана два пъти с нож в дома си в Лион, Франция в събота, а полицията е разкрила свастика, нарисувана на вратата й, заяви Le Figaro .

Състоянието на дамата е " тежко, само че без заплаха за живота “, съобщи Daily Mail, цитирайки френски медии. Заподозреният към момента е на независимост.

" На вратата на дома й е открит антисемитски надпис “, написа в обществените мрежи кметът на Лион Грегори Дусе. " Такъв изблик на принуждение е неизразим. Цялата ми поддръжка е за жертвата, за нейните близки. "

Нападателят е бил маскиран и облечен в черно, съгласно изказването на жертвата, а полицията преглежда записите от камерите за наблюдаване.

" Домът й е обозначе като еврейско домакинство, тъй като имаше мезуза – парче пергамент, съдържащо еврейски текст – на рамката на вратата “, добавя Daily Mail , цитирайки " източник от проверяващите “.

" Първоначалните данни допускат антисемитски опит за ликвидиране, изключително откакто нападателят е нарисувал със спрей нацистка свастика на входната врата, преди да си тръгне “, прибавя източникът.

" Първоначалните данни накараха прокуратурата в Лион да стартира следствие по обвиняването за опит за ликвидиране, усложнено от обстоятелството, че актът може да е с антисемитски претекст “, декларират от прокуратурата в Лион.

Във Франция е имало 857 антисемитски случая, откогато терористите от ХАМАС нападнаха Израел на 7 октомври, заяви предходната седмица Жералд Дарманен, френският вътрешен министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР