30-годишен мъж от Силистра се оплака от полицейско насилие. Ерсун

...
30-годишен мъж от Силистра се оплака от полицейско насилие. Ерсун
Коментари Харесай

Полицейско насилие или шофьорът сам е паднал от колата

30-годишен мъж от Силистра се оплака от полицейско принуждение. Ерсун Белки твърди, че е обичай от полицейски патрул в града. По думите на пострадалия никой от служителите на реда, които са били на място, не му е споделил повода за нанесения му побой.



По информация от полицията Белки не е спрял на стоп палка и е бил в несъответстващо положение.

Мъжът, който е във очевидно нетрезво положение, отхвърля да излезе от колата и се постанова да бъде изведен, при което пада на платното и получава пострадване на лицето – рана на челото над веждата. Полицейските чиновници му оказват първа помощ и го тестват с дрегер, който регистрира 0,99 промила, гласи писмена позиция на Министерство на вътрешните работи.

30-годишният мъж обаче споделя напълно друга история за случилото се.

Видях единствено жилетка, не видях стоп палка. След кръговото те към този момент бяха пред мен, без светлини и без стоп палка. Единият служител на реда слезе от автомобила, изкара ме от колата и стартира да ме бие. Блъсна ме в земята, с ритници… нито се показа, нито сподели за какво е спрял моя автомобил, твърди Белки.

По думите му е изгубил схващане и по този начин е стоял три часа в патрулката. Полицаите са отказали да повикат кола за спешна помощ.

От Министерство на вътрешните работи прецизират още, че на мъжа са формирани два акта – за шофиране в нетрезво положение и за несъблюдение на полицейско предписание, които той собственоръчно подписал без възражения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР