30 години службите не са реформирани. Ще намерим консенсус реалната

...
30 години службите не са реформирани. Ще намерим консенсус реалната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не може да се сърдим на ДПС, докато ни подкрепят

30 години службите не са реформирани. Ще намерим консенсус действителната промяна да се случи, това е един от цели. Това увери водачът на Политическа партия Кирил Петков по Нова тв. " Това, което стана предходната седмица, ми даде опция да мисля, че с големи компликации, съумяваме да отстояваме нашите цели ", добави той, имайки поради гласуваното антикорупционно законодателство.

Той изясни, че при гласуването на антикорупционната комисия били премахнали огромната част от спора на ползи. Петков напомни, че ще има " една самостоятелна комисия, която ще прави оценка всеки претендент ". Става дума за номинационната комисия, в която влизат представители на няколко институции, в това число Върховен касационен съд.

" И въз основата на тази оценка от външни специалисти и неправителствения бранш ще се избират най-хубавите ", уверен е Петков.

Според него политическото говорене нямало значение. " Постигаме общите цели относително сполучливо. Но когато покажем повече положителни резултати, че не сме предали целите, стабилността става все по-добра с всеки добър резултат ", уверен е той.

" Имаме последна точка - върховенството на закона, идната огромна стъпка е върховенството на закона ", напомни водачът на Политическа партия. Според него с измененията в конституцията, в правосъдната власт и прокуратурата ще стане по този начин, че без значение кой ръководи политиката няма да има такова огромно значение.

" Това, което виждаме като поръчка от Движение за права и свободи е, че те поддържат тези промени. Те не са част от сглобката. Докато поддържат нашите цели, не можем да се сърдим на техния пиар ", счита Петков.

За страдание, по този начин е направена нормативната промяна, че когато се желаят 160 депутати, би трябвало да има 160 депутати, изясни водачът на Политическа партия.

Според него " Възраждане " и Има Такъв Народ били безусловно деструктивни.

Той напомни, че има ясна спогодба, че промяната на всеки министър ще става след диалози на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС.

Според него с приемането на антикорупционния закон шансът ни с Нидерландия за Шенген се нараснал. Ще се борим да влезем в Шенген през декември, заяви Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР