30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата

30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата ...

В Русе откриха нова зала по вдигане на тежести в ОУ „Алеко Константинов“.

30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата зала на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ в ОУ „Алеко Константинов“. Момичетата и момчетата започнаха занимания в началото на учебната година, когато реновираното помещение отвори врати. Днес, на тържествената церемония присъстваха Иван Иванов – старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести, Росица Георгиева – началник на РУО – Русе, Мая Петрова – директор на УСШ – Русе, Юлиян Гюрчев - директор на ОУ „Алеко Константинов“ и др.
Това е третата зала на спортния клуб, локализирана в училище. През септември 2017 г. отвори врати зала в СУ „Йордан Йовков“, а през м. декември същата година и в СУ „Васил Левски“. В първите две училищни зали тренират общо 40 младежи, като сред тях вече има медалисти от Държавния личен шампионат и призови класирания от Държавното отборно първенство по вдигане на тежести. Добрите постижения на младите спортисти мотивират президента на клуба – доц. д-р Кирил Панайотов да предприеме стъпки по откриване на трета зала в близост до децата. ОУ „Алеко Константинов“ се оказва идеално място, тъй като младежите от жк. „Дружба 2“ до преди откриването на тази зала бяха лишени от възможност да практикуват какъвто и да е спорт в близост до дома си.
Тренировките в новооткритата зала са абсолютно безплатни и се провеждат всеки работен ден от 16 ч. Заниманията ще бъдат водени основно от Калоян Мицев, с подкрепата на треньора - титуляр в ТСК Русе - Кръстина Атанасова. Залата е на разположение, както на учениците на ОУ „Алеко Константинов“, така и на младежите от 10 до 15-годишна възраст от квартала, които не учат в училището.

Източник: actualno.com