3 милиона лева ще струва цялостното обновяване на сградата на

...
3 милиона лева ще струва цялостното обновяване на сградата на
Коментари Харесай

3 милиона лева за Камерната опера в Благоевград

3 милиона лв. ще коства цялостното възобновяване на постройката на НЧ " Н. Й. Вапцаров - 1866 " и Камерна опера в Благоевград. Това съобщи БНР.

Сградата , която от години съвместяват двете културни институции , ще бъде напълно ремонтирана и актуализирана . Предложението бе гласувано единомислещо на днешната сесия на Общинския съвет в Благоевград.
 Благоевград остава без Камерна опера?
Благоевград остава без Камерна опера?

Камерна опера Благоевград тихомълком се преструктурирала в оркестър

Стойността на ремонта ще бъде 3 милиона лв. . Проектът е по Оперативна стратегия " Региони в напредък " (2014 - 2020 г.) и Фонда за устойчиви градове.

Заместник - кметът по европейски планове Зорница Кралева разяснява, че " Безвъзмездната финансова помощ ще бъде в оптималния размер от 85 %. Ще бъде изработен повсеместен ремонт на постройката - на залата, сцената, фоайето , частична или цялостна замяна на настилките , вътрешната и външната дограма , ще бъде направено фасадно възобновяване, както и непълен ремонт на покривната структура . Ще бъдат актуализирани ВиК , отоплителната и климатичната съоръжения, ще бъде осъвременено театралното съоръжение , ще бъде обезпечена налична среда за хора в неравностойно състояние ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР