3-годишната Белослава Бориславова се нуждае от дълго и скъпоструващо лечение,

...
3-годишната Белослава Бориславова се нуждае от дълго и скъпоструващо лечение,
Коментари Харесай

3-годишната Бела се нуждае от помощта ни, за да се върне към нормалния живот

3-годишната Белослава Бориславова се нуждае от дълго и скъпоструващо лекуване, с цел да се върне към естествения живот. Миналата година момиченцето получава мозъчни затруднения след претърпян сърдечен арест поради Коронавирус зараза.

След като медиците в България съумяват да спасят детето и да го стабилизират, то е откарано в болница в Истанбул. На 16 февруари тази година там е осъществена първа трансплантация на стволови кафези, като процедурата е под цялостна анестезия, заради обстоятелството, че е инвазивна.

Взето е решение да се създадат още най-малко 3 трансплантации, една от които ще бъде в първата седмица на месец март. Тя е заплатена, само че за останалите две ще се издаде нова оферта.

„ Плавно и последователно ще се смени напълно лечението за мозъка, което е доста значителен миг от лекуването и може да бъде осъществено единствено от извънредно умел невролог, защото Бела е доста комплициран и безизходен случай”, изясняват нейни близки в обществената мрежа.

Установено е, че към момента има остатъчно вътречерепно налягане, шънтът работи, само че не изпомпва на 100 % течността от мозъка, само че не предстои и на промяна, изписан е спомагателен медикамнет.

Кардиологичен обзор е открил, че сърцето на Бела е крепко. От кардиологична позиция следствията от сърдечния арест са преодолени и следва постепенно и деликатно да се реши кои медикаменти за сърцето ще отпаднат и кои ще останат за защита.

В момента лекуването на Бела се преориентира в нова посока. В допълнение към всичко, което се прави, всекидневно минава през 3 часа физиотерапия и ерготерапия, подлага се на процедури по хипербарна оксигенация, озонотерапия и терапия с лазер.

„ Динамиката към Бела е огромна и всеки ден се вземат жизненоважни за нея решения по отношение на медикаментозните лечения и всички останали способи на лекуване. От деня на приема до през днешния ден Бела е постигнала доста огромен прогрес, което е извънредно обнадеждаващо за околните ѝ и за всички нас, които с неспокойствие чакаме всяко нейно малко достижение. Има обаче още доста път за извървяване, още доста месеци лекуване, с цел да забележим Бела на крайници, усмихната и независима.Тя не се предава нито за момент, по тази причина и ние не би трябвало да се предаваме или да губим религия, че тя ще успее да се върне към естествения живот. Това малко момиченце непрекъснато ни демонстрира, че е упорита за трима и че ще успее”, допълват нейните близки.

Всеки, който желае да помогне на детето, може да го направи посредством подаяние на:

Дарителска сметка:

IBAN: BG85FINV91501317557550

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Белослава Бисерова Бориславова

PayPal: https://www.paypal.com/paypalme/BBorislawow

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР