3 736 литра дизелово гориво задържаха при съвместна проверка за

...
3 736 литра дизелово гориво задържаха при съвместна проверка за
Коментари Харесай

Митничари и данъчни задържаха над 3 тона гориво

3 736 литра дизелово гориво задържаха при взаимна инспекция за съблюдаване на акцизното законодателство митничари и данъчни от Пловдив.
На 16.01.2018 година при инспекция на бензиностанция в Хасковско село пред митническите и данъчни чиновници за горивото са показани документи за заплатен данък. При последващите контролни дейности за сравняване на данните, премерване с денситометър на горивото, демонстрира разлика от четири единици, съпоставено с плътността, разказана в показаните документи.
В хода на инспекцията е осъществено и замерване с мерителна лента и калибровъчна таблица, в резервоара с дизелово гориво, при което се открива разлика от близо един звук, съпоставено с показанията на нивомерната система.
При огледа е установена и липса на пломба на сондата, което е причина за манипулиране на данните, отчитащи доставките и продажбите на горива в обекта.
Горивото е арестувано в склад на Митница Пловдив и са взети проби за лабораторен разбор. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане против виновното лице.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР