3,5 години след обвиненията в търговия с влияние срещу Пламен

...
3,5 години след обвиненията в търговия с влияние срещу Пламен
Коментари Харесай

Акцията на Гешев срещу Бобоков струва 20 000 лв. на прокуратурата

3,5 години след обвиняванията в " търговия с въздействие " против Пламен Бобоков и съветника на Румен Радев Пламен Узунов, прокуратурата беше наказана да заплати по 10 000 лева компенсации на двамата.

Разследването против тях беше прекъснато преди няколко месеца, а Бобоков и Узунов заведоха ответни каузи за това, че държавното обвиняване е нарушило правата им.

Софийски градски съд постанови в тяхна изгода, а апелативният съд усили размера на компенсациите на 10 000 лева Сега Върховен касационен съд удостоверява присъдените вреди и виновността на проверяващия орган за безпричинно закъснение на следствието. То е прекъснато едвам след приемане на искова молба от засегнатите страни.

Двамата бяха упрекнати през 2020 поради известия, които са си разменяли две години по-рано през WhatsApp (в първия мандат на Румен Радев).

Въпросните известия бяха публикувани от пресцентъра на Иван Гешев към медиите и станаха мотив за следващ огромен скандал в разгара на митингите против кабинета " Борисов " и основния прокурор.

В тях президентският консултант беше изпратил до Бобоков план за правосъдно решение във връзка проблема с либийския моторен танкер " БАДР ", който беше блокиран в пристанище Бургас в края на 2017 поради търговски спор.

В медиите беше оповестена и преписка сред Бобоков и президента Румен Радев във връзка концесия на пристанище в Либерия. Обсъждан бил и интерес за контакт сред президента на Либерия и Бобоков във връзка изпращането на дипломат на България в Нигерия.

Бизнесменът беше махленски и в посредничество за избор на областен прокурор на Русе, само че се оказа, че е определен различен претендент.

В последна сметка, през февруари 2023 година Софийската градска прокуратура реши, че в действителност няма събрани доказателства за осъществено закононарушение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР