29 Април Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ) обяви, че започва

...
29 Април Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ) обяви, че започва
Коментари Харесай

ДАЕУ с обучения на администрациите по проекта за Държавния хибриден частен облак

29 Април
Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) разгласи, че стартира образования по плана " Проектиране, създаване и стартиране в употреба на Държавен хибриден частен облак (ДХЧО) и предпазен интернет възел за обществени услуги на електронното ръководство ", по който е бенефициент. Първоначално, в образованията ще се включат админите и операторите от ДАЕУ, които ще управляват държавния облак и ще продължат с представители на административните структури от централната и локална администрации, които ще дават електронни услуги посредством ДХЧО. Участниците ще се срещнат с платформата за ръководство, автоматизация и даване на облачни електронни услуги посредством държавния хибриден частен облак.

Целта на образованията е повишение на потенциала на администрациите и техните специалисти, които от своя страна да усъвършенстват и ускорят процесите на дигитализацията на национално значими електронни осведомителни масиви и бази от данни, както и да подсигуряват сигурността на данните. Изграденият ДХЧО ще разреши на по-малките и ще улесни по-големите администрации при обезпечаване на нужната осведомителна и информационна инфраструктура за осъществяване на електронните услуги, които те дават на жителите и бизнеса, акцентират от ДАЕУ.

До края на май 2021 година се чака да приключат и тестовите тествания. Пускането в употреба и мигриране на осведомителните системи на държавния хибриден частен облак е планувано да стартира при започване на юли тази година.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР