28 Май Т.нар. Еластична ера ще предизвика огромна трансформация в

...
28 Май Т.нар. Еластична ера ще предизвика огромна трансформация в
Коментари Харесай

Еластичната ера идва с революция в сателитната индустрия

28 Май
Т.нар. Еластична епоха ще провокира голяма промяна в сателитните връзки и ще способства за превъзмогване на цифровото разделяне, предвижда сателитна компания Gilat. Тя се отнася до последващо потомство технология, която се развива за сателитни съзвездия с доста орбити, които включват такива с негеостационарна орбита (NGSO), спътници с доста висока пропусквателна дарба (VHTS), както и обичайните спътници на геостационарна орбита (GEO). Тази нова епоха ще даде опция за повсеместна съгласуваност за закрепени и мобилни станции 5G и IoT и ще изисква нововъведения, с цел да обезпечи нужната по-висока продуктивност, по-голяма еластичност и мрежова организация сред Земята и космоса.

Еластичната епоха ще концентрира по-точно и по-ефективно ресурсите върху действителните потребности с минимални разноски. Благодарение на тази промяна ще има опция за основаване на постепенна, само че дълбока смяна в цифровия свят, която ще повлияе на всички аспекти на всекидневието - от опазването на здравето до образованието, банковото дело и обществената съгласуваност, уверени са от компанията. Значително по-големият честотен запас, понижената цена на услугата и обещанието за усъвършенствана инертност дават опция за нови пазари, в това число 5G, видеоконферентни връзки, телемедицина, задания с интензивни калкулации, IoT, банкиране, търговия и други облачни приложения. Това е като допълнение към нови измерения на по-традиционните бизнеси като морския превоз, комерсиалната авиация, образованието, медийните услуги, както и към държавното ръководство.

" Еластичната епоха би трябвало да бъде възприета както от сателитните оператори, по този начин и от доставчиците на наземни сегменти ", разяснява Дорит Орен, шеф " Маркетинг на продуктите " в Gillat Sattelite Networks. " Това ново измерение ще усили достъпа, с цел да разреши по-доброто превъзмогване на цифровото разделяне, ще поддържа приложения с интензивно потребление на честотна лента, като да вземем за пример тези, употребявани на круизни кораби, широкофюзелажни пътнически самолети, 5G клетъчен транспорт и агрегиране на IoT. Еластичната епоха ще даде опция за ниска инертност на приложения в действително време, които ще разкрият нови пазарни благоприятни условия, където сателитната връзка преди е била невъзможна или е била комерсиално предизвикателство. В допълнение на това, новите стандарти, интегриращи сателитния канал с наземна връзка, ще обезпечат спомагателна еластичност и ще подобрят потреблението на всички мрежови активи за стимулиране на обвързвания свят. "

Свързаността в Еластичната епоха изисква голямо нарастване на скоростта. Така фокусът на полемиките в бранша се измества от условието за мегабити в секунда към гигабити в секунда. Интернет към този момент не е главно снабдител на наличие, а платформа за забележителен продан на данни, изискваща висока честотна лента. Следващото потомство VSAT би трябвало да бъдат проектирани да обслужват с оптималната успеваемост и интензивни приложения.

" В отговор на тази нужда Gilat към този момент пусна фамилията Aquarius, VSAT от последващо потомство, с цел да отговори на еластичния темперамент на бъдещото интензивно потребление на приложения за данни и медии. Aquarius надгражда дългогодишния опит и патентовани технологии на Gilat и дава опция за над 2 гигабита на конкурентни скорости и по-бързи пакети в секунда, с цел да обслужват приложения, които имат потребност от честотна лента, каквито са нужни за 5G съгласуваност ", изясни Дорит Орен.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР