28 Май Ново проучване показва, че повечето европейци биха искали

...
28 Май Ново проучване показва, че повечето европейци биха искали
Коментари Харесай

Над 50% от европейците искат депутатите да бъдат заменени с AI

28 Май
Ново изследване демонстрира, че множеството европейци биха желали част от членовете на техните парламенти да бъдат сменени от логаритми, написа CNBC.

Изследователите от Center for the Governance of Change към IE University са се допитали до 2 769 души от 11 страни по света какво считат за замяната на някои от депутатите в техните страни с изкуствен интелект, който ще има достъп до данните на жителите.

Резултатите, оповестени в четвъртък, разкриват, че макар очевидните и ясни ограничавания на AI 51% от европейците поддържат сходна смяна.

Оскар Джонсън, който е един от главните откриватели в изследването разяснява, че от " десетилетия се следи изгубване на вярата в демокрацията като форма на ръководство ".

Вероятно аргументите за резултатите са свързани с увеличената политическа поляризация и осведомителните балони, счита специалистът. " Убеждението на всички е, че политиката се утежнява и явно политиците са упреквани за това и в тази връзка съгласно мен отчетът улавя общия дух на времето ", прецизира Джонсън. Той добавя, че данните не са толкоз изненадващи, " като се има поради какъв брой хора познават своите депутати, какъв брой хора поддържат връзки с тях и какъв брой хора знаят какво вършат техните депутати ".

Данните разкриват още, че концепцията печели изключително огромна поддръжка в Испания, където 66% от запитаните я утвърждават. Освен това 50% от интервюираните в Италия и 56% в Естония също са нейни поддръжници.

Все отново не всички страни се радват на опцията да дадат надзор на машините, които мога да станат обект на хакерска офанзива или да работят по способи, които хората не биха одобрили. В Обединеното кралство 69% от участвалите са отрицателно настроени, до момента в който в Нидерландия и Германия тези стойности са надлежно 56% и 54%.

Извън Европа, 75% от интервюираните в Китай поддържат концепцията да се заменят депутатите с изкуствен интелект, до момента в който 60% от американците не биха посрещнали позитивно сходен ход.

Мненията също по този начин се разграничават значително и измежду другите генерации, като по-младите са доста по-отворени към концепцията. Над 60% от европейците на възраст сред 25 и 34 години и 56% от тези сред 34 и 44 години поддържат въвеждането на AI в ръководството. Същевременно болшинството от интервюираните над 55-годишна възраст не считат, че това е добра концепцията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР