28 март 2024 г., Пловдив. Като партньор на Лидл България

...
28 март 2024 г., Пловдив. Като партньор на Лидл България
Коментари Харесай

Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl

28 март 2024 година, Пловдив. Като сътрудник на Лидл България пловдивският производител на самун и хлебни произведения „ Хебър “ ЕООД изнася своята продукция в 10 европейски страни. Компанията е главен снабдител на веригата към този момент над 13 години, а оборотите ѝ с Lidl порастват непрекъснато, като за последните три години растежът на годишна база доближава приблизително 20% – общо на локалния и на външни пазари.
Прочетете още
 „ Хебър “ ЕООД, част от Симид Груп, е една от над 250 български компании, с които Лидл България работи за доставка на артикули. Към момента компанията доставя за Lidl близо 50 разнообразни продукта – както печива от „ Фурната на Lidl ”, по този начин и опаковани хлябове.

 „ Това е история на триумфа, която се развива година след година и е резултат от дълъг взаимен труд, шерване на ноу-хоу, взаимна разработка на предписания, нови артикули и продуктови нововъведения, които надграждат всекидневно партньорските ни взаимоотношения. От 2010 година до през днешния ден дружно влагаме доста старания, с цел да може хлябът и печивата от „ Фурната на Lidl ” да са качествени, вкусни и с мирис, който припомня на домашно подготвен самун – по чиста рецепта, без хидрогенирани мазнини, с разнородни усети, съобразени с желанията на потребителя “, сподели Елина Христова-Петкова, началник в отдел „ Стоково доставяне “ на Лидл България.

 „ Най-чистата храна е хлябът ”, сподели  Митко Караджов, шеф на " Симид Агро и " Хебър ". 

  Нови пазари

 Благодарение на тези взаимни старания, партньорството сред двете компании се уголемява освен в България, само че и отвън страната. Първият експорт на „ Хебър “ ЕООД в европейската търговка мрежа на Lidl се осъществя през 2012 година в Румъния. Днес те изнасят за 10 страни, а за последните три години експортният им оборот с Lidl пораства приблизително с 10% годишно.

 „ Партньорството с Lidl разреши пред нас да се отворят редица европейски пазари, на които към този момент можем да се назовем „ потвърден производител “. Техните високи условия към качество, логистика и организация на доставка ни помогнаха да усъвършенстваме всички процеси в нашите производства, тъй че да се наредим измежду водачите в Европа за нашия отрасъл. За да отговорим на тези условия, инвестирахме в две нови индустриални линии за багети и земели в размер на близо 15 млн. евро, които обезпечават качествено и количествено нашите благоприятни условия като компания и  ни оказват помощ да бъдем още по-стабилен и благонадежден сътрудник “, съобщи Поликсения Димова, управител “Корпоративни клиенти ” в Симид Груп.

 Абсолютен водач в износа е познатият на клиентите на Lidl самун със семена, следван от земелите. „ Специализацията на „ Хебър “ в последните години в производството на багети с втасване на тестото 24 часа беше доста бързо и високо оценена от клиентите ни в Гърция, Словения. С изключително неспокойствие чакаме и резултатите от полския пазар, който е извънредно конкурентен. Предстоят ни и първи доставки в прибалтийските страни Литва, Латвия и Естония “, добавя Елина Христова-Петкова.

Чисти предписания, по-малко сол

По време на партньорството си двете компании осъществят редица сполучливи планове. Сред тях е програмата за възстановяване на рецептите и потребление единствено на естествени съставки за повишение на качеството на крайния артикул. Към момента 100% от продуктите, които „ Хебър “ доставят, са по чисти предписания.

 „ За тези години дружно с екипа на „ Хебър “ работихме всекидневно над възстановяване на рецептите, търсихме разнородни първични материали, намалихме солта в името на здравето на нашите клиенти, разработихме и пуснахме в продажба кръгли хлябове, каквито досега нямаше. Предложихме хлябове от лимец, извънредно сполучливи ръжени и пълнозърнести хлябове, създадохме обичания на голяма част от нашите клиенти зеленчуков самун. А козунаците, които към този момент няколко години предлагаме за Великден, са най-успешните продукти от акционния ни подбор “, споделя Елина Христова-Петкова. 

 През 2017 година Lidl е първата компания на пазара за търговия на дребно с хранителни артикули, която създаде цялостна тактика за понижаване на солта и захарта в асортимента от лични марки, като част от своята Политика за осъзнато хранене. Важен акцент в тази тактика е и намаляването на сол в хлебните произведения, по която веригата работи взаимно с „ Хебър “ от 2020 година До момента е понижена солта във всички артикули, които „ Хебър “ доставя за веригата със приблизително 20%, което води до понижаване на използването на сол с почти 13,5 тона единствено за 2023 година

  За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 31 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 127 магазина в 54 града и над 4000 чиновници. Предимствата на характерния бизнес модел, необятната гама артикули с оптимално съответствие качество-цена и въвеждането на редица новаторски практики и модели, постановиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда почтено, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, чиновници и сътрудници.

На фотографията: Георги Христов, шеф на " Симид София ", заместник-посланика на Федерална република Германия Стефан Рьокен, Милена Драгийска, главен изпълнителен шеф на Лидл България и Митко Караджов, шеф на " Симид Агро и " Хебър ".  



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР