28-годишният Кънчо Жилов, съпругата му Катя и двете им момиченца

...
28-годишният Кънчо Жилов, съпругата му Катя и двете им момиченца
Коментари Харесай

Има задържан за палежа в Солинген, в който загина българско семейство с 2 деца

28-годишният Кънчо Жилов, брачната половинка му Катя и двете им момиченца - 3-годишната Галиа и 6-месечната Емили са обитавали апартамент чартърен на таванския етаж. Когато пламъците избухнали - към 3 часа на 25 март, пътят им надолу бил отсечен, защото първо изгорели стълбите, които са били дървени. След потушаването на пожара локалните управляващи оповестиха, че има следи от тенденциозен палеж, а огънят е тръгнал от избените пространства на стогодишната постройка.

Задържаният е задържан за друго брутално нахлуване в понеделник. Тогава той нападнал в жилищен блок семейство с мачете и съумял да рани тежко 44-годишен мъж. Пострадалият е в болница, съвсем скалпиран. Полицията съумяла бързо да откри и арестува нападателят, съобщи БНР.

Все още не е ясно по какъв начин са свързани двете закононарушения. Единственият факт наподобява е, че 39-годишният мъж е обвинен и по двата случая, като постройките се намират на по-малко от километър една от друга. Едно от догатките е, че мъжът с мачетето е бил подложен на идентификационни проби след ареста му в понеделник и че е имало съвпадане (пръстови отпечатъци, ДНК) с закононарушението при палежа.

При пожара на 25 март има и 20 тежко ранени. Друго българско семейство - родители с дете, скочили от третия етаж и към момента са в болница, само че към този момент без заплаха за живота. В сряда полицията възнамерява да разгласи повече детайлности за случаите и възможния заподозрян; конференцията е планувана за 12 ч. на обяд във Вупертал.

През сълзи околните на Кънчо и Катя описват, че младото семейство е било обречено. Първите пожарни, пристигнали да гасят, били без вишки, съобщи Българска национална телевизия.

" Комшията против тях, аз вика чувах писъците на снаха ти 7 минути, 7 минути са ми тука в главата, след 7 минути всичко свърши. Дошла пожарната с вишката, когато е било към този момент всичко свършило. Аз наблягам, че те също носят отговорност за това нещо ", сподели бащата на 28-годишния Кънчо - Емил Жилов.

Семейството счита, че пожарът може да има връзка със притежателя на постройката. Те чули, че някогашен наемател, който му дължал огромна сума, се заканил, че ще го възпламени.

" Собственикът има виновност за всичко случило се, тъй като той трябваше да се обади в полицията и да каже, че има опасност ", безапелационен е Емил Жилов.

Телата на четиримата починали към този момент са превозени в България, с цел да бъдат заровени в родното село Костиево до Пловдив.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР