28-годишна жителка на с. Стефан Караджа е в ареста за

...
28-годишна жителка на с. Стефан Караджа е в ареста за
Коментари Харесай

Жена заля микробус с бензин и го подпали

28-годишна жителка на с. Стефан Караджа е в ареста за палеж на товарен микробус, оповестиха от варненската полиция. По първична информация, в събота, към 7 часа е бил подаден сигнал за горящата кола, намираща се на входа на стадиона в селото. След бързите оперативно-издирвателни дейности на служителите на реда от Районно управление-Девня, е била открита и арестувана младата жена. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Палежът на микробус „ Мерцедес “, паркиран покрай стадиона в селото, е осъществен на 11 юни 2022 година към 06:30 часа, показаха от Районна прокуратура – Варна

М.С. и притежателят му се познавали и сред тях зародил спор вечерта преди случая. През нощта дамата се забавлява с компания отвън селото.

На сутринта тя се върнала, отишла до транспортното средство като била готова с туба бензин и запалка. Заляла микробуса със запалителната течност и го запалила. Обвиняемата напуснала местопроизшествието и се прибрала в дома си, където часове по-късно била арестувана.

Районна прокуратура – Варна притегли 28-годишната М.С. към наказателна отговорност за палеж на моторно транспортно средство - закононарушение по член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Жената не е престъпно проявена и не е осъждана за други закононарушения. На същата е избрана мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 300 лв..

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под надзора и управлението на прокурор от Търговско отделение Девня при Районна прокуратура – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР