279 хил. лв. е новата санкция, която налагам на изпълнителя

...
279 хил. лв. е новата санкция, която налагам на изпълнителя
Коментари Харесай

279 хил. лв. е новата санкция за фирмата, ремонтирала Графа

279 хиляди лева е новата глоба, която натрапвам на изпълнителя за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “. Причината е надигания на настилката на няколко места в зоната на релсовия път, които чиновници на общината установяваха през уикенда. Според тях повода е температурно уголемение към напречните отводнители. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на профила си в обществената мрежа Фейсбук.
За следващата безсмислица около ремонта стана ясно нощес от публикувана в мрежата фотография на надигнати плочи и то навръх трамвайните релси.
На този обект работиха и не престават да работят десетки инженери, проектанти и строители – по тази причина не одобрявам оправданията на всяка от страните сега. Релсовият път беше приключен в края на предходната година и това е първото лято, в което е в употреба. Не мога да позволи, че никой от проектантите и инженерите, не се е сетил, че в София е горещо през лятото и е нужна фуга, която да поеме температурните разширения, добави кметът.
Тя изясни, че е поискала съм проектантите да дадат решение, което изпълнителят ще извърши за своя сметка в рамките гаранцията на обекта.
Над половин милион лв. е общият размер на глобите, които са наложени досега за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ (зона 2).
За ремонта в Зона 4 – отхвърлих приемане на обекта с Акт 15 и върнахме компанията да поправя недостатъци по първия стадий – градините „ Кристал “ и „ Св. Кл. Охридски “ – по тази причина време те нямат право да работят по други сектори, а срокът на контракта им продължава да тече, добавя Фандъкова.
В момента Столична община апелира две решения на Управляващия орган на оперативна стратегия „ Региони напредък “ за наложени наказания от 5% за двете зони. Управляващият орган на програмата постанова наказания поради повишени условия към просветителната подготовка на специалистите, с които желаеме фирмите-участници да разполагат и незадоволително цялостна информация в обособени елементи на методологията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР