27 юли, Триград Няколко арт прояви през изминалите десетилетия привлякоха млада

...
27 юли, Триград
Няколко арт прояви през изминалите десетилетия привлякоха млада
Коментари Харесай

Лято е и фестивалите търсят зеленото

27 юли, Триград

Няколко арт прояви през миналите десетилетия привлякоха млада аудитория с ранички и от време на време палатки в това екзотично българско място. Научаваме, че родопското село Триград възобновява опита си да събира хора, обичащи музиката и природата, като включва и митологията в проявата. 
Организаторите оповестяват, че на 27 т. м. още веднъж ще има празник - сборният пункт ще бъде в Музея на мечката, откъдето в 11 ч. ще тръгне шествие с кукери, тъпани и гайди. В центъра на селото гостите ще имат опция да видят триградския бит " Напяване на китки ", а танцьорите от ТА " Багри " и ТА " Празник " ще озвучат и покрайнината и покажат локални танци. Ще има и редица други изненади чак до здрач, когато ще се прожектира филмът " Орфей и Евридика ". Празничният концерт ще стартира в 21.30ч. на поляната пред хотел " Аркан хан " със спектакъла " Родопски мистерии ", с присъединяване на ТА " Празник " от Сандански, ТА " Багри " от София, гайдарска група " Девин " и други. 
Очаква се пристрастеностите да се разгорещят с огненото шоу на Masters of the dance от Перник.
В по-късните часове купонът ще продължи с балканските ритми на група " Унисон " и рока на Black rose от Благоевград. Организаторите от общината канят посетители от цялата страна, като дават обещание на ниска цена настаняване. В Триград има 6 хотела и десетки къщи за посетители, а за феновете на палатките ще има особено отредена поляна наоколо до сцената. То в действителност тези фестивали по тази причина се и вършат - за привличане на туристи, само че това не значи, че купонът не си коства.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР