27 лева струва килограм българско агнешко месо по магазините. Месец

...
27 лева струва килограм българско агнешко месо по магазините. Месец
Коментари Харесай

27 лв. за килограм агнешко месец преди Великден

27 лв. коства кг българско агнешко месо по магазините. Месец преди Великден цената варира сред 19.90 лева и 30 лева, а на промоция може да бъде открито и за към 13-14 лева за кг.

По-евтината опция е импорт на месо от чужбина, в това число и от Северна Македония, само че гаранциите за качество са съмнителни, защото страните-производителки не са членки на Европейски Съюз. На пазара има и замразено агнешко импорт от Нова Зеландия.

Северна Македония, като трета страна, има съглашение за асоцииране с Европейския съюз, което от 2005 година й дава право да внася безмитно у нас агнешко месо. Това смъква цената на агнешкото с 30% за българския пазар.

Производители от България към този момент възразиха против нелоялните търговски практики за импорт на по-евтино месо, което подбива цената на българското месо. Такава позиция неотдавна показаха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА).

Агнешките глави, вътрешности и комплекти вървят на цени по към 7-10 лв. за кг в замразен тип, сочи информация с асортимента на комерсиалните вериги.

Средно за Великденските празници в България се продават общо към 160 тона агнешко месо.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР