27-годишният Петър Пеев от пловдивското село Поповица ще лежи 1

...
27-годишният Петър Пеев от пловдивското село Поповица ще лежи 1
Коментари Харесай

След смърт на събор в пловдивско село: Обвиняемият ще лежи 1 година и 8 месеца в затвора

27-годишният Петър Пеев от пловдивското село Поповица ще лежи 1 година и 8 месеца зад решетките. Днес той чу решението на Окръжен съд – Пловдив, откакто призна виновността си и пожела кратко правосъдно разследване, а по този метод законът му дава право да употребява с 1/3 по-ниска присъда от наложената. Срещу Петър е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета.
Прочетете още
Припомняме, че случаят стана предходната година, през месец юни, като на съдбовната дата в село Поповица се провеждал обичаен събор. Починалия Йордан Минков и синът  му Петко се събрали с другари и използвали солидно количество алкохол. Около 1:00 часа след среднощ, преди да свърши мероприятието, бащата лежащ и задремал на земята, тъй като бил доста пийнал. Синът му обаче решил да го вдигне, с цел да се прибират.

Двамата мъже тръгнали към дома си, като при прекосяването на  жп гарата в селото ги забелязал обвиненият Петър Пеев. 27-годишният също бил използвал огромно количество ракия и бил доста пийнал. Той почнал да се заяжда със сина на Йордан, само че откакто видял и бащата, с който имали остарял спор, се запътил към него с думите „ Падна ли ми в този момент ”. Скарали се и Петър блъснал Йордан с пестник в лицето.  По-възрастният от двамата мъже не съумял да резервира равновесие и паднал, като  ударил главата си в бетонен блок. Вследствие на това получил тежка черепно-мозъчна контузия, а два дни по-късно умрял в болнично заведение.

Днес обвиненият присъстваше в правосъдната зала, както и неговите родители, които желаеха да бъдат включени в отбраната. В съвещанието взеха присъединяване и частните обвинители, които бяха представлявани от юрист Делчо Джубелиев. Предвид приетата виновност съвещанието против Пеев започва без разпит на очевидци и движимости лица. Още първоначално младият мъж изрече съболезнования към околните на умрелия, като добави, че съжалява и ще го мисли цялостен живот.

В пледоариите си прокурор Славена Костова съобщи, че поддържа обвиняването, като смята за несъмнено открито, че причинител на леката телесна щета е точно обвиненият. Така държавното обвиняване пожела от съда осъдени от 3 години затвор, което поради приетата виновност да бъде понижено на 2 година затвор при първичен общ режим.Защитата на потърпевшите юрист Делчо Джубелиев сподели, че осъщественото престъплени е с възможен предумисъл и по тази причина пожела присъда малко под максимума за това  обвиняване.

Въпреки че Петър Пеев е осъждан и е направил закононарушението в изпитателния период на условна присъда от 4 месеца, за това, че е карал след приложимост на наркотични субстанции, отбраната му юрист Светлана Паскалева, пожела наказване „ пробация ”. Тя сподели, че съгласно нея дълги пробационни ограничения се изтърпяват много по-тежко отнемане от независимост.

В пледоариите си добави още, че е имало миналогодишен спор сред умрелия и обвинения. По думите й  Петър Пеев се е афектирал  от обидите на сина на Йордан Минков. Тя добави, че обвиненият е съдействал по всевъзможен метод на полицията, като е дал пояснения и е поел отговорност за дейностите си.

„ Пострадалият и синът му са били използвали огромно количество алкохол. Дори единствено с пръст да беше докоснал потърпевшия, вероятността да стане по този начин е много огромна ”, добави още юрист Паскалева.

След чуване на всички страни, арбитър Момчил Найденов счете, че подобаващото наказване за обвинения не е пробация и по този начин го осъди на 1 година и 8 месеца затвор. Към този миг Петър Пеев е с мярка за неотклонение „ парична гаранция ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР