27-годишната жена е постъпила в болницата на 23 октомври в

...
27-годишната жена е постъпила в болницата на 23 октомври в
Коментари Харесай

България Рухна В Сълзи, Най-Страшното Се Случи! Полиция Нахлува, Преди Малко Е Починала

27-годишната жена е постъпила в болничното заведение на 23 октомври в 20 часа в сериозно положение. Тя е изпратена от болница " Д-р Щерев ", където е следена бременността до този миг.

Лекарите в " Майчин дом " са открили диагноза HELLP синдром – най-тежкото затруднение, което може да настъпи по време на бременност.

Веднага след приемането на дамата стартира интервенция. Борбата за живота на родилката продължава до 14.40 часа на идващия ден, само че без триумф.

Бебето е родено живо и избавено. В момента положението му е нормализирано. То се намира в интензивното поделение на Неонатологията.

От болничното заведение подават сигнал за случая в Изпълнителната организация " Медицински одит ", с цел да стартира следствие. Информирано е и Министерството на здравеопазването.

Полицията също е почнала следствие, оповестяват от Столична дирекция на вътрешните работи, представени от " Фокус ".

Според болница " Д-р Щерев " обаче пациентката е била в добра кондиция и е откарана в " Майчин дом " с елементарен автомобил, защото положението ѝ не е изисквало потреблението на кола за спешна помощ.

От болница " Д-р Щерев " изясняват, че бременността на дамата се е развивала обикновено, като са осъществени всички нужни прегледи и проучвания.

На 21 октомври вечерта пациентката е пристигнала в болничното заведение с недоволство от висока температура след прекаран грип. Жената е отказала хоспитализация, по тази причина ѝ е предложено да пристигна още веднъж в болничното заведение, в случай че признаците продължат.

На идващия ден, 22 октомври, пациентката отива още веднъж в болничното заведение за осъществяване на запис на детски сърдечни тонове. Сред осъществяването на няколко записа на детски сърдечни тонове, които демонстрират подозрения за недобро положение на плода, е ориентирана към осъществяване на доплерови проучвания. Те удостоверяват, че бебето е в положително положение.

Поради подозрения за инфекциозен развой, на пациентката е препоръчано да бъде приета в болница и тя приема. Назначени са серия от лабораторни проучвания на същия и на идващия ден.

На 23 октомври са получени финалните резултати от нейните проучвания, които демонстрират съществуване освен на инфекциозен развой, само че и на нарушена бъбречна и чернодробна активност. Екипът слага хипотетична диагноза HELLP синдром и се взема решение дамата да бъде превозена в " Майчин дом ", защото равнището на медицински стандарт по неонатология на болничното заведение не дава право да се поставят медицински грижи за тежко недоносени бебета.

Жената е била в добра кондиция, на личен ход и с елементарен автомобил.

За случилото се оттова насетне Болница „ Д-р Щерев “ не разполага с публична информация от партньорското лечебно заведение, допълват оттова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР