27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница

...
27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница
Коментари Харесай

Нова трагедия: 27-годишно момиче почина в болница

27-годишната Елисавета е умряла в инфекциозната клиника на пловдивската болница " Св. Георги " без доктор да й окаже здравна помощ. За това описа Цвета Станева, майка на младата жена, пред Нова телевизия. Според майката на Елисавета не й е оказана съответна първа помощ, а заради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.
Елисавета била призната на 9 май за лекуване в " Св. Георги " със мощно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, описа Цвета.
На 14 май в неделя фамилията отишло още веднъж на рандеву. Видели я от прозореца, а по-късно се чул звук. Влязла санитарката и почнала да вика " Ели, Ели ". Санитарката почнала да звъни, а родителите влезнали в клиниката. По коридора тичали хора и съумели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.
" Нямаше медицински лица в стаята ", безапелационна бе Цвета.
След 10-15 минути пристигнала кола за спешна помощ.
" Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали, твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, само че най-после натоварили празна носилка в колата за спешна помощ.
" След към час пристигна автомобил на охранителна компания. Оказа се, че са пристигнали да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и здравна сестра да ни кажат, че не са съумели да възстановят сърдечната активност ", твърди Цвета.
От болничното заведение настояват пред Нова телевизия, че момичето е умряло от главното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни заболявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР