27-годишен мъж преби и ограби жената, с която живее. Домашното

...
27-годишен мъж преби и ограби жената, с която живее. Домашното
Коментари Харесай

Варненец преби и ограби жена, с която дели един покрив

27-годишен мъж преби и ограби дамата, с която живее. Домашното принуждение станало предният четвъртък във Варна.

Полицията съумя да го арестува, а през днешния ден Районният съд му наложи мярка за неотклонение “задържане под стража ".

Магистратите почетоха настояването на прокуратурата и взеха най-тежката мярка за процесуална насила за мъжа. Той е упрекнат за побой и обир на пари и телефон. И двете закононарушения – срещу личността и срещу собствеността, за които е притеглен обвиненият 27-годишен мъж, се санкционират с отнемане от независимост.

От разбора на събраните материали и доказателства по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за авторство на инкриминираните действия. Те се отличават с висока степен на социална заплаха, като е налице и действителна заплаха обвиненият да извърши други закононарушения или да се укрие, доколкото не обитава на непрекъснатия си адрес, обясниха от коридорите на Темида. От данните по делото е видно, че той е с обременено правосъдно минало, осъждан за похищения против собствеността, както и за закононарушение срещу личността, с последно влезнала в действие неоправдателна присъда против него през м. март 2023 година Районният съд одобри, че най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на 27-годишния обвинен се явява " задържане под стража “.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 10 април.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР