27 423 - толкова са вече имената на загиналите във

...
27 423 - толкова са вече имената на загиналите във
Коментари Харесай

Двойно повече загинали руснаци от началото на контраофанзивата

27 423 - толкоз са към този момент имената на починалите във войната съветски военни, които съветската редакция на BBC, взаимно с " Медиазона " и екип от доброволци, към този момент е удостоверила на основата на открити източници. на Кремъл против Украйна, към този момент са добавени минимум 240 души, в това число няколко високопоставени офицери, които са починали при. В интервала 4 юни - 7 юли е доказана гибелта на 553 души, като измежду тях има 313 военни, за които датата на гибелта не е категорично указана. Установеният от нас брой погинали военни при отблъскването на контраофанзивата - това е най-минималната оценка на съветските загуби, написа редакцията, категорично уточнявайки, че в него влизат единствено тези имена, за чиято гибел са категорично указани събитията или датата.
 В Русия към момента не погребват починалите в украинската контраатака
В Русия към момента не погребват починалите в украинската контраатака

Руското МО не желае да се разгласяват некролози от локалните управляващи

Контраофанзивата

Още от началото на контранастъплението на Украйна се открива значителен растеж на загубите в съветските елементи, изключително на тези, които са от дълго време на фронта. По положение на статистиката към 7 юли най-вече са починалите военни от Свердловския край - 1021.

От 4 юни на територията на Украйна е умрял минимум един военачалник, два полковника и трима подполковници, както и още 12 офицери. В този брой не влизат 13-те летци, които починаха при опълчването на протеста на ЧВК " Вагнер " на територията на Русия в края на юни месец

Толкова основни загуби и то на старши офицери съветската войска понасяше единствено в първите месеци на настъплението си в Украйна през 2022 година

Новият скок на загубите измежду командният състав демонстрира, че съветските въоръжени сили по този начин и не са решили своите систематични проблеми с ръководенето и удържаните на позиции в сериозно значимите сектори на фронта. Ръчното ръководство и потребността от персонално наличие на старшите офицери на първата линия на фронта води и до огромни загуби измежду управителния състав, макар че с даването на украинската войска на оръжия с огромен обхват оперативните командни пунктова бяха преместени надълбоко в тила, на 70 и повече километра от фронтовата линия.

Но това съществено се отразява на качеството на ръководството на войските, когато обстановката на бойното поле непрестанно се трансформира. Командите и отчетите идват по веригата и колкото по-дълга е тя, толкоз по-лошо е ситуацията. И в случай че един професионален боец, който е бил на фронтовата линия в продължение на доста дни и е повече или по-малко наясно със обстановката, може бързо да се ориентира и самичък да вземе решение, не може да се чака същото от довчерашните цивилни.

В резултат на това, с цел да се отблъсне дейно украинската контраатака, на фронтовата линия още веднъж са висши офицери. Те са принудени да командват бойците в багра като сержанти и персонално да държат отбранителната линия дружно с тях, вместо да управляват бойните дейности посредством своите подчинени.
 Изразходвани спецчасти. Какво се знае за загубите на Русия в Украйна до края на април
Изразходвани спецчасти. Какво се знае за загубите на Русия в Украйна до края на април

Руското МО за финален път заяви за загубите на 21 септември - 5 937 починали

Данните за смъртните случаи на офицери, както и свидетелствата на оживели, демонстрират, че в съветската войска - даже 16 месеца след началото на нашествието - казусът с оперативната връзка сред прилежащите елементи на фронтовата линия и сред фронтовата линия и командните пунктове към момента не е решен.

Редовите военнослужещи на фронтовата линия - забележителна част от които в този момент са мобилизанти - не престават да се оплакват от неналичието на надеждна връзка със прилежащите елементи в сериозни моменти и от острия дефицит на способени чиновници, които могат да се ориентират и да дават способени заповеди в бързо изменяща се среда.

BBB е разговаряло с наборен боец, който споделя, че след офанзива на украинците и заповед за отдръпване на втора линия, частта му е била обстрелвана с другарски огън - от самите съветски войски на точно тази втора линия и половината взвод е паднал погубен или ранен. Също по този начин и въпросът за снабдяването на бойците със модерни персонални аптечки остава неуреден - на съветските елементи се доставят или от доброволци или се купуват от самите военни. Седмица след този диалог самият боец е изгубил живота си.

Освен това към момента няма ефикасна система за образование на бойците, изключително на редниците, за оказване на незабавна здравна помощ. Поради това и забележителен брой ранени съветски бойци умират, макар че, както означават лекари, с подобаваща първа помощ те биха могли да бъдат избавени.

През юни беше обявено, че специфичните елементи на Росгвардия стартират да получават от страната нови комплекти за първа помощ с съвременни турникети и средства за прекъсване на кръвта. Все още обаче не е почнало оборудването на армейските елементи, които са гръбнакът на фронта.

В същото време както съветски източници, по този начин и западни анализатори означават, че някои съветски елементи работят добре координирано и умело, само че възпирането на контраатаката от страна на ВСУ - както и осъществяването на доста други заповеди на съветското командване - се реализира с цената на огромни човешки жертви.

Общите жертви

Общият брой на доказаните съветски жертви към този момент е 27 423. Този брой не включва тези, които са се сражавали на съветска страна като част от " националните милиции " на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

През последните две седмици успяхме да установим имената на 1302 души, което е доста повече от междинната стойност за предходната година. През цялата 2022 година от съветски източници се потвърждаваха към 250-300 починали седмично, доколкото след началото на украинското контранастъпление броят им се удвоява на 600-700 починали всяка седмица. Редакцията на BBC допуска, че техният лист би трябвало най-малко да се удвои, с цел да се реализира действителна визия на дадените съветски жертви.

Най-голям брой жертви не престават да се дават от средите на пандизчиите, изпратени на фронта против опрощаване на присъдата. Към днешна дата са доказани имената на 5211 починали пандизчии. Вероятно някои от 2273-те починали чиновници на ЧВК " Вагнер ", чиято военна принадлежност не ни е известна, в действителност са били пандизчии, изпратени на фронта.

Повечето от починалите наказани са се сражавали за ЧВК Вагнер. Регистрираме обаче и нарастване на жертвите измежду пандизчиите, наети в частите " Щурм Z " по самодейност на съветското Министерство на защитата. Те към този момент не са отделени в категория в наблюденията на BBC.

Тъй като потвържденията за починали военни идват със забавяне, продължаваме да получаваме спомагателна информация за загубите на ЧВК " Вагнер " по време на нападенията през последните месеци. Само през последните две седмици беше доказана гибелта на още 514 членове на ЧВК " Вагнер ", в това число пандизчии.



Всеки трети, погинал по време на отразяването на контранастъплението на Украйна, е бил от средите на мобилизираните - 77 от 240 открити имена на починали.

От открити източници е доказана гибелта на 2275 мобилизирани руснаци, като 60% от тях са починали след 1 януари 2023 година Нашите данни са най-консервативната оценка на мобилизираните жертви, защото вземаме поради единствено случаите, в които гибелта е обществено доказана и в които може да се откри статутът на боеца, показва още веднъж категорично BBC.
 Затворниците – пушечно месо в офанзивата на Русия
Затворниците – пушечно месо в офанзивата на Русия

Отново огромен приръст и на жертвите измежду мобилизираните руснаци на фронта в Украйна

Реалните загуби измежду мобилизираните може да са доста по-високи, защото в доста известия за починали бойци в Украйна от октомври насам не се показва техният статут. Поради това от време на време е невероятно да се разбере дали лицето е служило като военнослужещ на контракт, доброволец или е било мобилизирано.

Според отчетите от фронта точно наборниците и доброволците в този момент са гръбнакът на предните елементи на Министерството на защитата, които вземат участие в отблъскването на украинската контраатака.

Народните милиции на ДНР и ЛНР

Общият брой на съветските жертви се усилва доста, в случай че се включат и тези, които се борят против Украйна като част от " националните милиции " на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

От 22 декември 2022 година управляващите на ДНР стопираха да разгласяват данни за своите загуби.

Въз основа на открити източници можем да приказваме за гибелта на минимум 11 000 членове на " националните милиции " на самопровъзгласилите се " републики " на Донбас.

В последните седмици обаче броят на военнослужещите от Донецките и Луганските формирования, които се търсят и не могат да бъдат открити от своите родственици, внезапно се е нараснал. BBC е разкрила повече от 8000 известия и постове в обществените мрежи от хора, които търсят свои родственици от мъжки пол, които са в редиците на армиите на самопровъзгласилите се " републики " и от дълго време нямат връзка с тях.

Дори в случай че се вземат поради единствено обществено наличните данни, кумулативните загуби на сражаващите се на страната на Русия могат да надвишават 74 000 починали.

Руското министерство на защитата за финален път заяви за общия брой на жертвите на 21 септември, като регистрира 5937 починали. Оттогава военното ведомство е съобщавало брой на починали в обособени конфликти единствено още три пъти, като е удостоверило загубата на още 162 души.

През юни стана известно, че Министерството на защитата е помолило управляващите на редица райони да не разгласяват некролози на починалите бойци. Известно е за такива претенции към представители на Бурятия, Тува и Хакасия - районите, в които има изключително доста жертви. Според редица известия в медиите това се прави за да се усложни преброяването ни.
 Кадиров не желае да се тръби за починалите, а да се заплаща
Кадиров не желае да се тръби за починалите, а да се заплаща

Той не схваща губернаторите, които афишират бройки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР