266 влака - пътнически, частни и товарни, бяха спрени тази

...
266 влака - пътнически, частни и товарни, бяха спрени тази
Коментари Харесай

Стачка на железничарите спря 266 влака в Румъния

266 влака - пътнически, частни и товарни, бяха спрени тази заран поради предупредителната стачка на чиновниците на националната железопътна компания Че Фе Ре (CFR), осведоми Аджерпрес.

Протестната акция, която се организира сред 7 и 9 ч., провокира безпорядък по гарите в цялата страна, оповестява Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.

Румънските медии предават, че множеството пасажери са били сюрпризирани от протичащото се и споделят, че не са били известени за прекъсването на влаковете. Във вагоните е имало пътуващи, които е трябвало да стигнат до работа, и възпитаници, които са пътували за учебно заведение. Някои от пасажерите са били с дребни деца. В момента разписанията на влаковете демонстрират закъснения до 120 минути.

От националната железопътна компания Че Фе Ре (CFR) оповестяват, че при положение на осъществяване на предупредителната стачка, пасажерите в засегнатите влакове могат да упражнят правата си във връзка с възобновяване на сумата, получена за неизвършен напълно или отчасти транспорт, според настоящия правилник за железопътния превоз в Румъния. 

17 000 чиновници поддържаха днешната стачка. Недоволните желаят да привлекат вниманието върху „ въпроси, които към този момент не могат да се държат в папки в Министерството на превоза или държавното управление “ и упорстват за по-високи заплати и по-добри условия на труд, излиза наяве от известие, изпратено до медиите.

Като аргументи за организирането на днешната предупредителна протестна акция се показват: неналичието на утвърдени бюджети за приходите и разноските за настоящата година и неналичието на стратегическо и поредно финансиране и вложения на ж.п. бранша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР