26 нелегални мигранти са заловени при полицейска акция рано тази

...
26 нелегални мигранти са заловени при полицейска акция рано тази
Коментари Харесай

Депо за нелегални мигранти в София

26 незаконни мигранти са хванати при полицейска акция рано тази заран на улица „ Царибродска “ 65 в София. Хората са от Сирия, Ирак и Мароко, заяви БНР.

Мигрантите ще бъдат отведени в Трето РПУ в столицата. След като бъдат снети техните пояснения, те ще бъдат откарани в някой от мигрантските в центрове – на Агенцията по бежанците или на Министерство на вътрешните работи в София.
По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Предстои да бъде изяснено дали адресът е бил „ хранилище “ за незаконни имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница.

В последните няколко месеца измежду арестуваните има от ден на ден мароканци. Експерти разясняват, че повода за това е, че западноевропейските страни да са засилили ограниченията за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничавания и оттова нападат с българо-турската граница

Трафикантите през последните месеци са сменили тактиката си и карат мигрантите до София или непосредствено до Сръбската граница, а не както преди – да ги изоставят на Автомагистрала „ Тракия “, разясняват още специалисти.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР