26-годишният Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка и майка

...
26-годишният Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка и майка
Коментари Харесай

Викторио Александров иска домашен арест

26-годишният Викторио Александров, който простреля едногодишната си дъщеричка и майка й, апелира наложената му от Софийски градски съд непрекъсната мярка за задържане под стража, само че и Софийският апелативен съд я удостовери. Така той остава дефинитивно в ареста.

Днес Александров беше докаран с вериги на краката в правосъдната зала, до момента в който опитваше да крие лицето си от камерите.

В залата той изиска от съдиите да го пуснат под домакински арест, сподели увери, че няма да се укрива.

" Всички медии ще бъдат пред нас и няма къде да отида. В ареста има риск за здравето ми, тъй като имам контузия на главата. Не съм палач и в никакъв случай не съм бил. Не съм апаш. Няма да се укривам от съда ", съобщи младият охранител, представен от Българска телеграфна агенция.

Той се оплака, че болки в главата и не чува с едното ухо, в което непрекъснато имало пищене, а не посещаван от доктор. След двете убийства мъжът направи несполучлив опит за самоубийство, само че единствено нарани главата си.

Както и пред Градския съд преди към седмица, по този начин и през днешния ден Викторио сподели, че не си спомня елементи от убийствата.

Съдиите обаче отхвърлиха да го освободят, като се мотивираха с показанията на очевидци и няколко експертизи, както и на обстоятелството, че обвиняванията против него са тежки и може да се счита, че той е рисков за обществото. Според правосъдния състав ставало ясно, че има спорове в фамилията на Викторио.

Защитата му изиска експертизи за здравсловното и психичиното му положение, само че съдът отхвърли назначението им.

Прокуратурата от своя страна показа нови разпити на очевидци и графологична експертиза на писмото, за което се твърди, че Викторио е писал до родителите си. По неофициална информация в него написа, че е считал да замине за Турция. Не е ясно обаче дали е възнамерявал да направи това, откакто убие приятелката си, нито какво е считал да прави с детето.

Според отбраната обаче не било ясно по кое време е писано писмото. Освен това дейностите на Викторио били непоследователни и безредни.

Александров е упрекнат за убийството на 23-годишната си другарка Дарина Министерска и детето им, както и за насила по отношение на таксиметровия водач, който отвлече, заплашвайки го с револвер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР