26-годишният Викторио Александров, който уби приятелката си и детето си

...
26-годишният Викторио Александров, който уби приятелката си и детето си
Коментари Харесай

Двойният убиец от София отвлякъл такси преди да стреля по детето си

26-годишният Викторио Александров, който умъртви приятелката си и детето си и опита да се самоубие, е заплашил таксиметров водач по време на бягството си. Това стана ясно от взаимен брифинг на прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи във връзка тежкото закононарушение.

Градският прокурор Емилия Русинова и шефът на столичните служители на реда Ивайло Иванов описаха пред кореспонденти хронологията на нещастието. Александров и 23-годишната му другарка живеели от година и половина дружно, като предходната седмица след скандал той се изнесъл и по-късно подал сигнал против нея за практикуване на душевен тормоз.

Заради опасения от неговите дейности, бащата на младата жена спал при нея и детето през почивните дни. Вчера майката на дамата не съумяла да се свърже с нея и пристигнала до жилището. Никой не й отворил и тя влезнала с ключар. Там бил открит натрупа на приятелката на Александров, простреляна с два патрона. Детето го нямало.

В 18:30 полицията получила сигнал за тежкото закононарушение и незабавно почнала интервенция по издирването на охранителя. Съдействал и бащата на мъжа. От камерите на входа станало ясно, че Викторио Александров е бил в жилището по обед. Съседите не са чули пукотевица, акцентира Ивайло Иванов.

В търсенето бил мобилизиран целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи, както и на отряда „ Кобра " и профилираните полицейски сили. Предупредени били и чиновниците на граничните пунктове.

Местонахождението на охранителя станало ясно след сигнал на таксиметров водач, който към 19 ч. качил мъжа и детето. Първоначално му било казано да кара от „ Хаджи Димитър " към „ Надежда ", само че по-късно Александров заплашил лидера и му споделил да се движи към Благоевград. По-късно трансформирал решението си и изискал таксито да отиде до магазин на „ Ботевградско шосе ".

В последна сметка Александров слязъл от колата с щерка си в безлюдна околност край Долни Богров. Преди това той споделил с водача, че възнамерява да се самоубие, само че споделил за детето „ ще го оставя и Вие ще го предадете на мои другари ". В последна сметка обаче бащата останал с дребната.

Полицаи със следово куче пристигнали на указаното от таксиметровия водач място. Около 23:30 часа се чули два изстрела и униформените незабавно тръгнали към изоставена сграда от другата страна на пътя. Там било тежко раненото дете, което по-късно умря от раните си, и охранителят, който е имал единствено драскотина на главата. Намерено е оръжието на закононарушението - законно притежаван револвер.

Все още не са ясни претекстовете на Викторио Александров, чака се и експертиза на кръвната му проба за алкохол и дрога. От 5 година е охранител, няма данни да е имал душевен проблеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР