26-годишната Габриел Джъдж е създател на съдържание. Тя снима клипове

...
26-годишната Габриел Джъдж е създател на съдържание. Тя снима клипове
Коментари Харесай

Работа за мързеливи момичета – провокативен модел обръща пазара на труда

26-годишната Габриел Джъдж е основател на наличие.

Тя снима клипове за почитателите си в TikTok и сама дефинира заниманието си като " работа за мързеливо момиче " – без стрес, изцяло отдалечена, с малко надзор и положително възнаграждение.

" Има доста способи, по които можеш да изкарваш от 60 до 80 хиляди $ годишно, без да вършиш толкоз доста работа ", уверена е тя. Като образец показва нетехнически длъжности с график от 9 до 5 ч. и възнаграждение, позволяващо известна финансова независимост.

Концепцията на Джъдж и станалият вайръл видеоклип, в който тя изяснява естеството на заниманието си, се харесват доста от работещите, изключително дамите, написа BBC.

Публикацията е събрала 350 000 лайкове, а хаштагът #lazygirljob в TikTok има над 17 милиона гледания, като други млади дами също разказват това, което вършат, като работа за мързеливи девойки.

В едно от видеата жена изяснява, че всичко, което прави, е " да копира и изпраща едни и същи имейли, да приема по няколко позвънявания дневно, да си взима дълга отмора и да получава хубава заплата ".

Според специалисти по трендовете на пазара на труда,   " работата на мързеливо момиче " не е безусловно обвързвана с мързел.

Терминът отразява нов метод на мислене, натрапен в ерата на огромното овакантяване, при който служащите изискват устойчиви заплати и гъвкави условия, като в същото време оспорват теорията, че броят на часовете е еднакъв на свършена работа.

Живеещата в Колорадо Джъдж споделя, че концепцията да се заеме с работа за мързеливи идва след горчивия опит с бърнаут. Като съветник тя работила по 50-60 часа седмично - график, който не е " естествен или резистентен " и който в последна сметка подкопал както психическото, по този начин и физическото ѝ здраве.

Твърди, че бърнаут признаците и следствията не трябва да са част от всекидневието на служащите, при изискване, че автономността и гъвкавостта са вероятни с работа от разстояние, а психологичното здраве е по-голям приоритет от всеки път.

Младата жена е уверена, че има метод за позитивно прекарване на работното място - нещо, което съгласно нея поколението Z възприема и утвърждава.

Обяснява, че работата на мързеливото момиче дава отговор на четири критерия: възприятие за сигурност (без дълги смени, тежки командировки или рискови условия на труд); отдалечено или хибридно; " удобна " заплата и здравословен баланс сред професионалния и персоналния живот.

В последна сметка концепцията се свежда до здравословна работна среда, която оставя време на служителя да даде приоритет на себе си. Частта с " ленив " в термина, споделя Джъдж, която се разказва като " анти-работничка ", е замислена на смешка - само че е значима.

" Всичко, за което приказвам, се счита за мързеливо, в случай че го сравните с обичайните упования на работното място. Опитвам се да се отнасям и към наклонността за работа на мързеливото момиче като към метод на мислене, тъй като всяка специалност е нюансирана и всеки е в друга обстановка. ", добавя тя.

Тази наклонност не е изненадваща за някои специалисти, в това число кариерния коуч от Монреал Тифани Уман. Тя преглежда наклонността като отражение на желанията на работещите дами, които от ден на ден желаят работа, която да ги прави щастливи, да им обезпечава прилични приходи и да им дава опция за реализация на целите отвън кариерата.

Тя добавя, че чиновниците търсят по-голям баланс сред професионалния и персоналния живот, и не са толкоз склонни да се " престарават в работата по метод, който рискува да заплаши тяхното богатство и персонален живот ".

Елиана Голдстийн, кариерен коуч от Ню Йорк, счита, че работата на мързеливото момиче е директен отговор и отменяне на културата на свръхнатоварване и бързане, която доминираше в труда в продължение на десетилетия.

Според нея, заклеймяването на термина от Джъдж с привличащо вниманието име е остроумен ход, който поставя началото на нужния дискурс.

Това, което в действителност значи " мързелива работа ", е да се явиш на работа и да я свършиш по най-хубавия метод, защото за това ти заплащат, добавя специалистът.

Джъдж е съгласна, че моделът на " работа за мързеливи девойки " не трябва да се свързва с изрично обезпечаване на съответен тип работа, която да дава отговор на всички условия.

Подчертава, че концепцията е да се поеме надзор върху професионалния живот.  За доста служащи самият етикет ленив може да няма такова огромно значение - значимо е просто да осъзнаят, че това е роля в тяхна изгода, опакована под друго име, добавя тя.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР