26 800 къса (1340 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители

...
26 800 къса (1340 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители
Коментари Харесай

Над 26 000 къса контрабандни цигари откриха митничарите на Капитан Андреево

26 800 къса (1340 кутии) контрабандни цигари откриха митническите чиновници при две инспекции на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

При единия от случаите контрабандни цигари са открити при инспекция на товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната на 13.02.2019 година Шофьорът на камиона, ирански жител, показал постоянни документи за транспортираната стока и декларирал, че няма персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление. Автомобилът е селектиран за инспекция и пролъчен с рентгенова инсталация. При последвалата физическа инспекция се открива, че в кашони, залепени с тиксо за вратата на полуремаркето, както и в кашони сред палетите със стока, са укрити 17 600 къса (880 кутии) цигари с марката " MM deluxe slims “, без акцизен бандерол.

Няколко часа преди този момент, в  различен товарен  автомобил, с турска  регистрация, влизащ в страната от Турция, след инспекция с рентгенова инсталация и следващ физически надзор, митническите чиновници откриват общо 9200 къса (460 кутии) цигари още веднъж с марката " MM deluxe slims “ без акцизен бандерол. 270 кутии от безакцизните  цигари са отрити в пластмасова туба, укрита в долапа на влекача. Митническите чиновници откриват, че тубата е била напълнена с цигари през изрязано дъно. Другите 190 кутии цигари са открити, укрити към акумулаторите на транспортното средство.

Контрабандните тютюневи произведения са арестувани. На водачите на транспортните средства са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни артикули и им е арестувано поръчителство в размер на общо 8030 евро.

От началото на годината митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали  над  950 000 къса цигари без акцизен бандерол.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР