25-те най-хубави български думи, определени от слушателите на Дарик са

...
25-те най-хубави български думи, определени от слушателите на Дарик са
Коментари Харесай

Дарик радио навършва 25 години с празнична програма

25-те най-хубави български думи, избрани от слушателите на Дарик са в основата на празничната стратегия на радиото в неделя на 21 януари, когато първото частно национално радио – Дарик навършва четвърт век.

Програмата към този момент стартира а какво включва тя?

По традиция на рождения ден на Дарик публицистите отстъпват микрофона на приятелите на радиото. Тази година на рождения ден ще бъдат оповестени 25-те най-хубави български думи. Тези, които слушателите на Дарик дефинираха. А кои са те, какво в действителност споделят и до какъв брой участват в днешното ни другарство – това бе началото на програмата с водещ езиковеда Владислав Миланов

" Прошка " е думата в 30-те минути, в които зад микрофона бе артистът Ивайло Захариев, а негов посетител бе пасторът в софийския затвор Иводор Ковачев.

" Мир " е дума, която може да бъде погледната през доста разнообразни призми. Това е и задачата на историка, донор и Будител на 2017-та Румен Манов.

Кой различен, в случай че не Любен Дилов да сложи акцент върху думите " милувка " и " любя "?

И кой различен, в случай че не Петър Стоянович, в типичният си жанр да поразсъждава върху приликите и разликите сред " любов " и " обич "?

" Мама " е дума, която няма потребност от превод на какъвто и да е език. И надали има стихотворец, който да не е написал стихове за майката, или пък композитор, който да не е направил най-малко една ария, въодушевен от стихове за майката- музикалните 30 минути с песни за майката ще бъдат с водещ композиторът Хайгашод Агасян.

Кристияна Брънзалова – проектант, сложила си за цел да резервира достоверния образ на няколко родопски села и събеседниците ѝ посвещават своето време в празничната стратегия на малко употребяваната в днешно време, само че става известно, доста обичана и красива дума " родно място ".

" Мечта " е думата на волейболистът Владо Николов и неговият посетител артистът Димо Алексиев.

А в новините в 12.00 с Педя човек-лакет брада и Слава Рачева бъде подложен акцент върху още една прелестна, въпреки и надалеч от днешното другарство дума – " чадо ".

Страхотни минути се обрисуват с " Наздраве! " с Стефан Стефанов, ръководител на софийската група на Винената партия, а гостите му - неговата съпартийка Майя Дойчинова и Илия и Симо - админи на фейсбук групата " Не е значимо да си крепък, значимото е да си пустиняк ".

Думата " мурафет " е тази в минутите с водещ мастър началник Събин Ранков.

А за " гайда " в студиото ще нахлуе прелестният тон на инструментите на Иван Балабанов и гостите му.

Актрисата Мария Статулова си е харесала думата " огнище ", Мария Мутафчиева от Мери бойс бенд- " религия ". Поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев - " омайност ", Вида Пиронкова- " вяра ", Михаил Белчев- " вдъхновение%, психологът Виргиния Захариева – " сълза " и " дом ".

Неподражаемият дует Вълчев и Вълчев са взели на абордаж в единственото си в годината предаване думите " подарък " и " благодаря " дружно с ген. Румен Миланов, доцент Пенчо Пенчев, доктор Мирослав Ненков, Христо Гърбов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР