25 ноември е Международен ден за елиминиране на насилието срещу

...
25 ноември е Международен ден за елиминиране на насилието срещу
Коментари Харесай

Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените

25 ноември е Международен ден за елиминиране на насилието против дамите е самодейност на Организация на обединените нации за унищожаване на насилието (изнасилване, домашно принуждение и др.), упражнявано върху дами. 25 ноември е разгласен за подобен ден с Резолюция 54/134 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 17 декември 1999 година
Организация на обединените нации приканва държавните управления, интернационалните организации и НПО-та да провеждат действия, които да покачат публичното внимание към проблемите на този ден до интернационална угриженост. Жените по света са обект на принуждение, като размера и същинския темперамент на този проблем, постоянно остава прикрит.
Активистките от разнообразни организации означават 25 ноември, като ден против насилието, още от 1981 година Тази дата води началото си от жестокото ликвидиране през 1961 година на трите сестри Мирабал, политически активистки в Доминиканската република, по заповед на доминиканския деспот Рафаел Трухильо (1930-1961).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР