25 недоносени бебета са спасени от трайни увреждания по проект

...
25 недоносени бебета са спасени от трайни увреждания по проект
Коментари Харесай

Лекари от АГ болница Шейново спасиха 25 недоносени бебета от увреждания

25 недоносени бебета са избавени от трайни увреждания по план на столичната АГ болница " Шейново ", оповестиха от здравното заведение. Това е станало откакто децата са изписани от болничното заведение, а за тях е имало следващи грижи в домашна среда.

Българските медици работят със свои немски сътрудници по този план, само че той може да не бъде удължен заради липса на пари, обезпокоени са лекарите.

Медиците предизвестиха, че всички грижи, които наподобяват общоприети при новородените бебета, изискват огромни старания и внимание при недоносените. Старши акушерката в неонатологичното поделение и участник в плана Диана Търнева изясни пред БНР, че визитите са по отношение на потребността на детето.

" Най-чести са в първия месец, нормално до два-три пъти на седмица, след което стартират веднъж седмично. Даваме препоръки, съвещания, рекомендации на майката по отношение на грижите за детето, с къпане, съществени тоалети, хранения, масаж, гимнастика - каквото е належащо ".

Започва търсене на средства, с цел да продължи акушерската грижа за недоносените бебета в домашна среда и след края на плана, сподели шефът на болничното заведение лекар Румен Велев.

" Търсим, за жалост, не се намират доста елементарно, само че търсим непрестанно ".

Майката на дребния момченце, родено при започване на осмия месец с голям брой проблеми с признателност прикани медиците да запазят живота. " Ние сме образец за това, че животът продължи с помощта на това, че медицината е задоволително напреднала. Ние ще си имаме коледно джудже с помощта на вас. Бъдете здрави ", сподели дамата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР